Skocz do zawartości

Wycieraczka tylna nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem megane II kombi z 2004 roku od tygodnia, przeglądałem forum ale nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie, mianowicie, miałem przerwanych 5 przewodów w wiązce klapy bagażnika, czerwony i 4-y żółte, nie działał stop środkowy, podświetlenie rejestracji i właśnie wycieraczka. Metodą prób i błędów połączyłem przewody od światła stop oraz podświetlenia tablicy, i tu zaczyna się problem ponieważ zostały mi dwa żółte przewody i za cholere jakbym ich nie podłączał to wycieraczka ani drgnie. Dodam tylko że gdy podłączyłem przez przypadek, przewód od podświetlenia rejestracji do przewodu wycieraczki, to chodziła przy włączonym przełączniku świateł, przestawała gdy wyłączyłem światła. Szyba grzeje spryskiwacz działa, jedynie z prawej strony światło przeciwmgłowe nie świeci (żarówka sprawna), ale to akurat chyba nie ma związku z klapą bagażnika. Podsumowując, ktoś wie dlaczego zostały mi dwa przewody, coś oprócz wycieraczki, podświetlenia rejestracji, stopu i spryskiwacza potrzebuje tam prądu? Klapa bagażnika z pilota się otwiera.

Dodano: 29 sty 2016 - 22:51

Ktoś coś?

Dodano: 03 lut 2016 - 15:49

Nikt nie potrafi pomóc?

jedynie z prawej strony światło przeciwmgłowe nie świeci (żarówka sprawna)

TTTM czyli wszystko z światłem przeciwmgielnym z tyłu jest OK.

Co odnośnie wycieraczki to trzeba ściągnąć sobie schematy i według nich szukać kostki z przewodami, gdzie podłączona jest wycieraczka tylna.