Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Uszkodzony segment sieci multipleksowej

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Opiszę swój problem. Pewnego dnia w silniku zatarła się panewka i wymieniłem silnik na drugi auta paliło i było OK

któregoś dnia rano auta nie szło odpalić wyskoczył komunikat o blokadzie po podłączeniu do clip-a wyszło ze blokada jest uszkodzona. Więc zamówiłem druga wyczyszczona do megi. Po założeniu blokady auto nadal nie odpala. po podłączeniu clip-a wyskoczył błąd sieci multipleksowej o uszkodzeniu jakiegoś segmentu.

W clipie pokazuje że ecu sinika oraz moduł poduszek i kolumny kierownicy sa nierozpoznawalne. Dodatkowo na mapie modułów w clip-e widać ze na czerwono jest zaznaczona ścieżka łącząca ecu z UCP co to może oznaczać??

Styki w UPC zostały wszystkie przeczyszczone. Dodatkowo przy demontażu UCH nim udało mi się wypiąć kostki to czasem pojawiał się pisk z licznika( głos brzęczyka)

mały up po wypięciu blokady i podłączeniu clip-a błąd o anomalii sieci zniknął więc chyba jednak uwalona jest nowa blokada ;/

post-2544-0-74827200-1454606018_thumb.jpg

post-2544-0-41040300-1454606035_thumb.jpg

post-2544-0-87258800-1454606048_thumb.jpg

post-2544-0-30989300-1454611813_thumb.jpg