kulpina Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Witam, pojawił się w mojej megi problem z hamulcem ręcznym automatycznym. Czytałem trochę na forum i niestety nie znalazłem odpowiedzi na mój kłopot... Hamulec niby zaciska się normalnie i zwalnia również, natomiast po zgaszeniu auta nie zaciąga się automatycznie, pika i świeci czerwony napis "unieruchom samochód". No i oczywiście cały czas kontrolka "skontroluj hamulec postojowy". Jak zaciągnę hamulec po zgaszeniu auta, to czerwonego kontrolka nie świeci i już nie pika. Panowie o co może chodzić? Dodano: 10 lut 2016 - 02:07 Problem rozwiązany ;) Pojechałem do elektryka i stwierdził, że błąd wyskakuje dlatego że akumulator ma słabe napięcie. Jakoś do końca nie mogłem w to uwierzyć i pojechałem do aso by potwierdzić diagnozę Pana elektryka. W serwisie potwierdzili diagnozę, wymieniłem akumulator na nowy i faktycznie po problemie ;) Edytowane 7 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
altair4 Opublikowano 10 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Ma to sens - po zgaszeniu silnika hamulec elektryczny jest zaciągany za pomocą energii z akumulatora, jak jest on słaby to może to być utrudnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulpina Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Tu już nie chodziło o sam ręczny... Po podłączeniu auta pod komputer pokazywał śmieszne błędy typu "uszkodzony kierunkowskaz" itp. Po wymianie wszystko ok ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi