gojgien Opublikowano 13 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) Ja o takich mam jak najlepsze zdanie. 4 auta kupione na tych zasadach i zawsze było i jest OK. W przeciwieństwie do 2 kupionych już na polskich blachach i użytkowanych przez poprzednich właścicieli przez jakiś czas. Oczywiście trzeba patrzeć i sprawdzać co się kupuje ale już w przedbiegach auta takie są bardziej zadbane jak sprowadzone wcześniej i już tu użytkowane, oraz lepiej wypasione jak używki z krajowych salonów. Edytowane 13 Lutego 2016 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szybki54 Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) Ten,którego podałeś VIN jest na niemieckich tablicach,do opłat,czyli najprawdopodobniej umowa na Niemca, Edytowane 14 Lutego 2016 przez Szybki54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baptysta Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Kolego zerknij w dział Sprzedam Auto. Może zainteresuje Cię mój Scenic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztygar Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Powracam z pytaniami. Jak myślicie jest tu coś podejrzanego? http://otomoto.pl/oferta/renault-grand-scenic-1-9-dci130km-7-osob-bogata-wersja-oplacony-ID6yffGh.html Wygląda całkiem nieźle. Dodatkowo papiery (pytanie czy nie podrobione)...? Edytowane 29 Lutego 2016 przez sztygar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Na moje oko może być. Od papierów są inni spece (spytaj w IPN ;) ), tylko patrząc na tablice chyba zakup na Niemca. I pytanie jakie te nowe opony z 2015 r. to nie jakieś Interstar, Nexen czy inne coś jeszcze świeżego i nie do końca mającego już renomę i odpowiednią jakość, nie chce mi się wierzyć żeby ktoś zainwestował w nowe kapciuszki i zaraz sprzedał.... No i dywaniki gdzieś sobie poszły, głównie ten kierowcy... Moim zdaniem przebieg może być realny, podobne zużycie widać w moim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Wierzysz w ten realny przebieg? Moim zdaniem 300 tys. jak nic chyba, że to auto woziło do kościoła kombatantów z wehrmachtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Akurat mam samochód z tego samego roku (gdzieś w ogłoszeniu wydawało mi się że rok produkcji 2008), z rzeczywistym przebiegiem nieco wyższym bo 195500 km. i zużycie wnętrza jest na podobnym poziomie. Piszę o tym co widzę a nie o domysłach ile skręcili. Jak autor zdecyduje się obejrzeć to stwierdzi organoleptycznie na ile wygląda. Wg załączonej książki w pierwszych dwóch latach wypadało po niecałe 35000 km. Z kolejnymi latami mogło się wahać. Jak masz konkretne spostrzeżenia co do konkretnego egzemplarza to napisz a nie wrzucaj tylko swoich nie popartych niczym więcej osądów. Edytowane 29 Lutego 2016 przez pizza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztygar Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 Chłopaki, nie kłóćcie się. Natrafiając na ogłoszenia od handlarzy każdego z nich traktuję jako krętacza i liczę się z tym że auto ma odpowiednio mniej przejechanych kilometrów niż w rzeczywistości. Póki co czekam od niego na VIN, może się doczekam. Wtedy wydam osąd. Odnośnie umowy "niemca", to wiem, że trzeba się wystrzegać ale jeżeli bym dostał fakturę i komplet dokumentów (z ważnym przeglądem, OC i tłumaczeniami) to mogę go spokojnie rejestrować w WK? Nawet chyba wracać na tych tablicach mogę, z tego co zrozumiałem z poradników w sieci... Czy Waszym zdaniem za rocznik 2007 cena jest uśredniona czy raczej podejrzanie niska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baptysta Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Raczej za wysoka :D Do mnie od 2 tygodni _NIKT_ nie zadzwonił, absolutnie 0 zainteresowania.... czas cofnac przebieg chyba bo naród wierzy w bajki A przecież wcale nie wołam więcej, a mniej... Edytowane 29 Lutego 2016 przez baptysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 1 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2016 (edytowane) Powracam z pytaniami. Jak myślicie jest tu coś podejrzanego? http://otomoto.pl/oferta/renault-grand-scenic-1-9-dci130km-7-osob-bogata-wersja-oplacony-ID6yffGh.html Wygląda całkiem nieźle. Dodatkowo papiery (pytanie czy nie podrobione)...? Samochód z ogłoszenia ma hak.Sam przerabiałem wersje z hakiem, choć nie ma na to reguły. Jeden z modeli który kiedyś tam oglądałem miał umiejętnie zaszpachlowany jeden bok (najprawdopodobniej podczas cofania musiała przyczepka kempingowa się "złamać"), a drugi model był jak to mi powiedział mechanik "mocno zmęczony", choć tak jak pisałem wcześniej nie ma na to reguły ale zalecam czujność :). Edytowane 1 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi