n1gdy Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Witam. W ostanim czasie z mojej pompy wtryskowej wydobywają się dziwne dźwięki więc myślę iż jest już jej powoli koniec. Posiadam takie oznaczenia na niej : . Mam możliwość kupienia używanej z anglika z poliftowej wersji z przebiegiem niecałe 200 000 km o oznaczeniach : i tutaj mam pytanie: czy ta pompa którą chcę kupić będzie pasować? Jest ona również bez elektrozaworu więc zapytam czy mój będzie można przełożyć do tej nowej i będzie tak samo działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 Ta nowsza jest chyba z wersji 130KM, a musisz mieć od 120 KM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 25 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Tak ta jest z poliftowej ale numery CR się zgadzają. Mam okazję kupić za grosze tą sprawną pompę tylko muszę upewnić się czy pasuje Edytowane 25 Lutego 2016 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 25 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2016 (edytowane) Nowsza pompa podaje znacznie wyższe ciśnienie (1600 bar), więc nie wiem, czy sterownik silnika to ogarnie. Nie wiem też czy dobrze kojarzę, ale jest też chyba inne mocowanie pompy. Wydaje mi się, że nie ma sensu eksperymentować. Edytowane 25 Lutego 2016 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi