buczki Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Witam zima się kończy, czas pomyśleć o zakupie nowych opon letnich pewnie wielu z kierowców to czeka. Jakie opony polecacie w rozmiarze 205/60 R16 Edytowane 29 Lutego 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktorrod Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Chyba 205/55 R16 polecam ci falkena ZE914 opona całkiem spoko jeśli nie testujesz v-max na zakrętach bo w tedy opona szybko znika ale jak jeździsz normalnie to daje radę i jest za całkiem fajna kase Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal_C Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Ja mam Uniroyal Rainsport 3 i na nic innego bym nie zamienił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 29 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2016 W Sceniku może być 205/60 R16, zależy od wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buczki Opublikowano 3 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2016 Profil 55 to raczej w Megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liso Opublikowano 4 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2016 W tamtym roku kupiłem sobie Vredestein Sportrac 5 i w porównaniu do poprzednich Continentali są o niebo lepsze. Tyle, że ja mam na lato 17. Dobre opinie słyszałem o Dunlop Blueresponse ale nie jeździłem. Jeszcze też zależy jak, ile i gdzie latasz, do miasta i jazdy taś taś to bez oporów brałbym nawet jakieś nasze rodzime. W poprzednim sceniolu latałem na Dębicy i też było fajnie. Zastanawiam się czy nie zmienić alu na 16 bo opony tańsze i trochę większy komfort na naszych dziurawych drogach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buczki Opublikowano 7 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 Czytałem pochlebne opinie o Dunlopach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechoo8813 Opublikowano 7 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2016 O Dunlop Bluresponse akurat mogę się wypowiedzieć. W tamtym roku zakupiłem dwie sztuki Dunlop Sp Sport Bluresponse 205/55R16 91V .Co prawda założone są w Grantour. I powiem wam że są bardzo dobre!! Bardzo ciche i komfortowe. Do tego przyczepność ich jest na najwyższym poziomie. Właśnie na dniach dokupuję kolejne dwie sztuki. Wcześniej myślałem aby dokupić jedną Michelin Energy Saver, dlatego że w kole zapasowym siedzi mi właśnie taka, nieużywana.I w planie było założyć Dunlop na przód a Michelin na tył. Ale rezygnuję z tego pomysłu. Zostaję przy czterech Dunlopach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buczki Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Dziś zamówiłem Dunlopy w rozmiarze 206/60 R16 92H do mojego Scenica III 1.9 dci 130KM Założe pojeżdżę troch i napiszę jak się sprawują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlos Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Dunlopy sp sport bluresponse założyłem w ostatnią sobotę. Przejechałem co prawda znikomą ilość kilometrów ale jakoś jestem dziwnie spokojny, że był to dobry zakup przyszły świeżynki ze znanego sklepu internetowego, produkcja 7 i 11 tydzień 2016. W oczy rzucają się bardzo szerokie rowki na wodę. Wyprodukowane w Polsce ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buczki Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Moje 4515 made in germany Dodano: 15 kwi 2016 - 21:14 Dunlopy bardzo fajnie trzymają na suchym, są bardzo ciche, na mokrym jeszcze nie jeździłem. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szefik1987 Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Panowie podłącze się do wątku mam w swoim Scenicu opony w rozmiarze 16 cali podejrzewam że od nowości (data produkcji 2010) Michelin Energy Saver 205/55/16. Teraz chciałbym wymienić gumy na nowe ale na stronach Panowie piszą że dla mojego autka mogę co najwyżej zakupić opony o profilu 60 bo te z 55 mają ponad 3% różnicy w średnicy od oryginału. Na oponeo dowiedziałem się że według prawa różnica ta może wynieść maksymalnie 2% w przeciwnym wypadku ubezpieczyciel w razie jakiejś kolizji może nie wypłacić odszkodowania. Z drugiej strony wydaję mi się że to są oryginalne opony od nowości tego auta (sprowadzone z Niemiec). Wiecie może na jakich oponach Scenicy III opuszczały fabrykę? Pzodrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi