600392 Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Witam, Dzisiaj pojawił mi się pewien problem: Do swojej meganki mam dwie karty, jedna odkąd kupiliśmy auto leży sobie w szafce, bo nie otwiera ani nie zamyka zamków, druga do tej pory bez żadnych problemów, do dziś. Otworzyła normalnie samochód, wsiadam - wkładam kartę w slot a tam komunikat "karta niewykrywalna" ;o Wyjąłem, włożyłem i tak kilka razy. Zamykałem i otwierałem auto i nic. Poszedłem więc po kartę która sobie grzecznie czekała na swoją kolej - dalej auta nie otwiera, ale włożona w slot działa i obecnie żeby używać samochodu potrzebuję dwóch kart ;o Domyślam się, że jest to wina karty, bo niestety upadła wczoraj wieczorem, jednak piszę by się upewnić i o jakąś poradę co można zrobić by to działało - bo jeśli to tylko kwestia polutowania to nie ma żadnego problemu, tylko potrzebuję dowiedzieć się jak ją otworzyć bo tu pojęcia zupełnie nie mam. Dodaję przy okazji zdjęcie karty by było wiadomo o jaki dokładnie model chodzi. P.S. Wymiana baterii nic nie daje. Edytowane 17 Marca 2016 przez 600392 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Wychodzi iż masz dwie karty uszkodzone lub druga karta była dopisywana ale nie prekodowana i dlatego nie działa pilot na początek karta która nie odpala do otworzenia i sprawdzić co się wydarzyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
600392 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Teraz jak otworzyć ją? Wyjąć baterię i nożykiem oddzielić obie części czy jakoś inaczej? Żebym nie otworzył karte a potem zonk bo już nawet nie otworzę auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 17 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Rozcinanie nożykiem ale nie głęboko aby nie uszkodzić elementów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgredek25 Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Jest szansa, że po rozebraniu karty naprawisz ją bez większego problemu. Zbieraj dokładnie wszystkie elementy, które wylecą Ci podczas rozcinania karty. Po upadku prawdopodobnie uszkodził lub oderwał Ci się transponder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi