conflict95 Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Witam, Jestem 'szczęśliwym' posiadaczem Renault Megane II 1.9 dci 120km KM. Renia ma już 220 tysi przebiegu i pasowałoby wymienić panewki, żeby uniknąć obróceniu się ich. Moje pytanie: rozmawiałem z mechanikami i jedni mówią, że przy wymianie panewek trzeba szlifować wał, a drudzy, że nie trzeba szlifować - jak to w końcu jest? Wymieniając panewki obowiązkowy jest szlif wału, czy nie? Pozdrawiam Edytowane 28 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Po zdemontowaniu trzeba zrobić weryfikację w jakim jest stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 No i wymiana pompy olejowej na nową. Za panewki kolbenschmita do tego silnika płaciłem ok 80zł za korbowodowe, glyco ok 200. Głównych nie ruszałem. Pompa oleju w ASO kosztowała mnie ok 250zł, taniej niż w niektórych sklepach. Ja bym wału nie ruszał jeśli wszystko działa prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Lepiej wymienić komplet, główne też się lubią obracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi