dunkan Opublikowano 27 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2016 (edytowane) Witam szanownych Kolegów Przymierzam się do wymiany płynu chłodzącego w mojej Reni ale nie jestem pewien, którym wężem należy spuścić stary płyn. Przy chłodnicy są 4 węże - 2 cienkie i 2 grube. Poniżej schemat i foto. Wyczytałem na forum, że spuszczamy tym najniższym (logiczne) - więc pasował by ten cienki boczny (z numerem 6 na schemacie, na zdjęciu D). Nie chciałbym zaliczyć gafy więc bardzo proszę o podpowiedź czy dobrze obstawiam. Z góry dziękuje. 1.5 dci Edytowane 28 Marca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 28 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2016 Zasada jest jedna. Spuszcza się płyn w najniższym miejscu układu, czyli spokojnie możesz tym wężem spuścić płyn z układu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bania Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 A nie masz korka na chłodnicy? u mnie w 1,5 jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dunkan Opublikowano 29 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Dziękuje Koledzy za informacje - możliwe że jest ten korek - oglądałem chłodnicę tylko z góry, odkręcę osłonę silnika i sprawdzę od dołu. Gdyby ktoś miał jeszcze jakieś wskazówki to będę wdzięczny. PS. Ile w takiej Megance jest odpowietrzników i gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 Najwyższy punkt to zbiorniczek wyrównawczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 29 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2016 W benzynie są 2 odpowietrzniki. Na przewodzie od nagrzewnicy oraz na obudowie termostatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi