krzychoo Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Czołem, czy komuś udało się zwalczyć problem poparcia lędźwi w Megane III ph I? W mojej Coupe działa on źle - pod naciskiem pleców podparcie wraca do pozycji "schowanej". Nie zawsze tak się dzieje od razu, ale generalnie prędzej czy później podparcie się samo chowa. Na forum znalazłem tylko, że ktoś miał to zgłaszać jako usterkę gwarancyjną, ale niestety nie było kontynuacji tematu. Ktoś wie jak to naprawić? Pozdrawiam, krzychoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeroo34 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Kolego u mnie jest podobnie, po ustawieniu sobie odcinka lędźwiowego i np. docisnięciu się do oparcia, odcinek regulowany chowa się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irishpiter Opublikowano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2016 miałem podobnie w coupe. Zostało naprawione na gwarancji, trwało to ze 4dni bo sprowadzali stelaż fotela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 4 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Dzięki za odpowiedzi. No nic, chyba się będę musiał przyzwyczaić, bo gwarancji to ten samochód już dawno nie ma. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Wystarczy zajrzeć pod tapicerkę - chwila roboty. Od spodu fotela odpina się dwie gumki, które naciągają "plecy" fotela. Później wyciągamy tył tapicerki z plastikowych prowadnic (prawie po bokach fotela, z tyłu oparcia). W tym momencie plecy powinny dać się odchylić trochę do góry, a my wkładamy rękę pod tapicerkę i odpinamy spinki id stelaża fotela. Mechanizm już w tym momencie powinien być na wierzchu. Ciężko to opisać, ale jak zaczniecie od spodu to wszystko po kolei idzie dość szybko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 6 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 O, dzięki! Ale jak już mechanizm będzie na wierzchu, to przyczyny wadliwego działania będą widoczne i oczywiste, czy coś trzeba kombinować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 A tego to nie wiem, bo problemu z tym nie miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trotil Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Witam! Czy komuś udało się "domowym" sposobem naprawić tą usterkę? Mam podobny problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobbreamson Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2021 Cześć! Okazuje się, że mechanizm jest dość prosty, oparty na linkach w pancerzach, zakończonych haczykami. Tak się składa, że jeden z owych haczyków mi "strzelił" pod naporem pleców. Wydaje mi się, że odpowiednim ułożeniem pancerza da się zniwelować ten problem. Ale czy całkowicie zniknie? Nie wiem. Cała konstrukcja wydaje się być dość chybotliwa :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi