raps88 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. Megane mam od niecalego tygodnia. Jest jakas opcja wyregulowac same swiatla mijania (swieca wyzej od drogowych). Lampy z soczewka. Chce opuscic swiatla mijania nie ruszajac drogowych. Pokretlem pod maska reguloje sie dwa na raz. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Dodano: 09 kwi 2016 - 21:58 Przepraszam. Nie doczytałem regulaminu. Piszę z telefonu I tak bylo wygodniej. Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibi Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Sprawdź na początek czy żarówki są właściwie założone. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raps88 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Są właściwie włożone. Na wcisk, bolcem na godzinie 4 w odpowiednim wycięciu. Nie podoba mi się też kształt wiązki światła. Jak pada na ścianę przed autem, jest prosta linia z "kocimi uszami" na wprost reflektorów. Tak ma to wyglądać? Ewentualnie jutro dodam foto, jak uda mi się wymienić bezpiecznik. Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Daj foto jak to świeci, co do samego wyregulowania jako amator nie jesteś wstanie tego zrobić. Aby wyregulować światła mijania względem świateł drogowych trzeba zdemontować zderzak + reflektory, później odkręcić soczewkę, dodać gumki regulujące soczewkę, przykręcić soczewkę, włączyć światła mijania na stole diagnostycznym, włączać co jakiś czas światła drogowe po czym regulować soczewkę. Skomplikowane lecz to jest jedyna opcja, jeżeli masz pytania lub chcesz oddać je do naprawy napisz na pw, pozdrawiam Edytowane 10 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raps88 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) https://zapodaj.net/f5644240f32.jpg.html https://zapodaj.net/e0dd2896047.jpg.html https://zapodaj.net/0725c4055c7.jpg.html https://zapodaj.net/7eebe4d9c64.jpg.html Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 nie założyłeś czasami mocniejszych żarówek h7? Jak na moje soczewki wypalone , do regeneracji a najlepiej nowe (mamy na magazynie) lampy na stół i regulować , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raps88 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Drugie zdjęcie z drogowymi. A same mijania specjalnie przyciemnione na aparacie żeby było coś widać. Żarowki 12/55. Ile to kosztuje I kto mi to zrobi?:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) ja po tych zdjęciach to nic za bardzo nie widzę, zawsze można podjechać do nas lub wysłać reflektory . Edytowane 11 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raps88 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Potrzebuję auta na codzień. Nie moge sobie pozwolić na kilkudniowy postòj bez reflektoròw:) Tak to wygląda: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrystianKor Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam. Ja mam pytanie też w sprawie regulacji ale troche inny mam problem gdyż jakiś czas temu chciałem obniżyć Wysokość świecenia lewego reflektora i za dużo podkreciłem i środek lampy zamiast się obniżyć całkiem opadł. Próbowałem tą śrube od regulacji jakos wsadzić na miejsce ale nie szło. Czy jest jakiś sposób na zamontowanie ponowne śruby od regulacji bez rozbierania reflektora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Raps masz prawidłowo wsadzone żarówki? Krystian, niestety jest to prawie niemożliwe. Zostaje wyciągnięcie reflektora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Wykreciłeś regulację i będzie zabawa z włożeniem z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Dokładnie jak koledzy wyżej , musisz zdemontować reflektor , będzie ci lepiej aby nakierować ponownie , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raps88 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 No inaczej nie pasuja. W phII są wciskane. Ciężko inaczej włożyć:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek.j Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 tak są wciskane. moja pierwsza jazda po nocy moją megi była "bez świateł" bo ktoś źle wcisnął. to że niby siedzą nie oznacza że są prawidłowo włożone. przy soczewce ma to bardzo duże znaczenie ( ogniskowa itd :) ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi