Pawel Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Jeżeli chodzi o test zegarów, to ruszy się wskazówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVIarcin Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Ruszył ruszył;) Wyskoczył komunikat "panne capteur temp eau" czyli awaria czujnika temperatury wody. Oby to było tylko to;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Przed kupnem czujnika, dobrze by było zrobić sobie zdjęcie wtyczki/gniazda z rozkładem pinów, bo są różne typy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVIarcin Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) A jak wiem jaki jest rozkład? Są obok siebie bodajże B1-B2 a naprzeciw A1 chyba. Tworzą trójkącik. Spisałbym numer z czujnika ale jedynie był napis 12034. Ogólnie to był już chyba jakiś zamiennik. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Jak znasz, to OK :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVIarcin Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) http://allegro.pl/czujnik-temperatury-wody-renault-megane-i-ii-i6117415813.html Mam identyczny rozkład jak tutaj. Tylko ja mam na klucz 19. Ale to akurat raczej znaczenia nie ma. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Teraz mnie tylko zastanawia jedno, bo czujniki dwuprzewodowe mają tylko dwa piny we wtyczce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVIarcin Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) No u mnie sa trzy. I wtyczka ma 3 otwory, do dwóch idzie kabel a 3 jest tak jakby zaślepiony, albo jakiś debil kabelek uciął. Na zdjęciu które dodałem wcześniej jest to widoczne. Edytowane 19 Kwietnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joobyy Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Witam, niedawno nabyłem megane II ph II 1.6 16V z 2006r i mam pytanie o wskaźnik na zegarach. U mnie wskaźnik nigdy nie stoi pionowo zawsze jest lekko przechylony w lewą stronę. Czy to jest prawidłowa pozycja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert32 Opublikowano 16 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Też tak miałem ;) jak przegoniłem auto to podnosiła się do pionu potem spadała. Wymieniłem termostat z czujnikiem temperatury i działa dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joobyy Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Dzięki Bert, czyli prawdopodobnie termostat do wymiany... Dodano: 14 lis 2016 - 11:31 Przyszła zima i wraca temat termostatu. Posiadam od Czerwca Meg II ph II 1.6 16V silnik K4M z 2006r, samochód sprowadzany z Niemiec. Płynu chłodniczego nie zmieniałem. Dzisiejsza sytuacja -5C na dworze, podróż z korkami około 12km 30min wskazówka nie doszła nawet do pionowego poziomu jak na załączonym zdjęciu. Nawet jak było cieplej na lato, jesień, wskazówka nigdy nie dochodziła do czwartej kreski, maksymalnie trzecia, może ponad. Objawy: Nawiew grzeje, może nie od razu ale po 5min mróz na szybach puszcza i zaczyna się robić ciepło. Nigdy nie ma problemów z zapalaniem. Brak mazi na korku itp. W ciepłe dni gdy kreska wbijała się ponad trzecią kreskę, wentylator załączał się. Gdy sprawdzałem po podłączeniu elma załączenie przy 90C Nie chce od razu rzucać diagnozy na termostat i wywalać kasy, wolę sprawdzić inne rzeczy, spróbować.... pytanie czy to normalne, że ta wskazówka nie stoi pionowo? Mam elma, czy za pomocą niego mogę jakoś zweryfikować pracę termostatu (wiem tylko jak odczytać temp i sprawdzić błędy)? Jak sprawdzić (odróżnić) jaką wersje termostatu posiadam (bo wiem, że w jednej z wersji jest nie możliwa wymiana samego czujnika)? Chcę spuścić płyn, przepłukać układ wlewając przegotowaną wodę i odczekać do 90C, a następnie zalać nowym płynem - może będą zmiany Co więcej i jak należy sprawdzić? w jakiej kolejności ? Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 14 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 3 kredka to koło 80-88 stopni. Może masz brudną wtyczkę od czujnika? I mi wydaje że masz licznik od Ph I.Bo różnią wyglądem od Ph II i inaczej instalacje wtyczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi