borek25wawa Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Witam, przejrzałem całe forum związane z silnikiem 1.6 i nie znalazłem podobnego problemu, w związku z czym opisze co i jak. Ostatnio przy przebiegu 119 000 km wymieniłem kompletny rozrząd, z pompą wody i KZFR. Po wymianie samochód generalnie chodzi jak chodził, to znaczy: - pali tyle samo, - dynamika taka sama, - na luzie obroty równiutkie i wszystko ok, - samochód podłączony pod komputer i nie ma żadnych błędów. Problem pojawia się w momencie gdy jadę na przykład na biegach od 3-6 mając 1500 i trzymając bardzo delikatnie wciśnięty gaz, wtedy auto zaczyna szarpać, tak jakby się dławiło, jakby nie dostawało tyle paliwa ile trzeba. Dzieje się tak zawsze przy obrotach 1500 obrotów, poniżej i powyżej tych obrotów nie ma problemu. Jeżeli ktoś miał taki problem to proszę o informacji co może być przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Problem pojawia się w momencie gdy jadę na przykład na biegach od 3-6 mając 1500 i trzymając bardzo delikatnie wciśnięty gaz, wtedy auto zaczyna szarpać Auto Ci mówi, że jest za słabe i prosisz się o przekręcenie panewek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek25wawa Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Ale ja tak samo jeżdżę od samego początku i wcześniej tego nie było, dopiero teraz tak.się.zaczęło dziać. Do tego na jeszcze niższych obrotach tego nie ma choć teoretycznie samochód jest jeszcze slabszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Nie zajechałeś czasem sprzęgła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek25wawa Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Sprzęgło pracuje bez zarzutów i tak jak dotąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 U mnie przy 1500 jedzie płynnie, oczywiście bez mocnego dodawania gazu i pod górkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borek25wawa Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 U mnie wcześniej też było płynnie i równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi