2n3055 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Jak w tytule, bardzo często od pewnego czasu podczas rozruchu silnika (1.6 16V) rozrusznik kręci a silnik nie "łapie". Aby przerwać kręcenie się rozrusznika - naciskam kolejny raz na przycisk "start" lub dodaję gazu do oporu - wtedy silnik czasami zapala. Jeżeli po tej operacji silnik nadal nie został uruchomiony - kolejne wciśnięcie przycisku "start" uruchamia go. Bez znaczenia jest tu fakt zimny-rozgrzany silnik, czy temperatura zewnętrzna. Przepustnicę wyczyściłem (w sumie była czysta), cewki wydają się być sprawne. Proszę o podpowiedź gdzie szukać źródła problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamikaze95 Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Wsłuchaj się czy rozrusznik zaskakuje i silnikiem kręci, czy kręci " na pusto " być może zwyczajnie Bendix Ci siada. Bądź jeżeli kręci silnikiem immobilizer nie zawsze łapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 A pompę paliwa słyszysz przed odpalaniem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2n3055 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Wsłuchaj się czy rozrusznik zaskakuje i silnikiem kręci, czy kręci " na pusto " Wał korbowy też się obraca... :) Dodano: 26 kwi 2016 - 08:12 A pompę paliwa słyszysz przed odpalaniem?? Tak, działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Pada pompa paliwa i podaje za niskie ciśnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2n3055 Opublikowano 26 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2016 (edytowane) Po co mnie przedrzeźniasz Sprawdziłem ciśnienie - wręcz książkowe... Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 27 Kwietnia 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Sprawdzałeś na pompie, czy na listwie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2n3055 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 W komorze silnikowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki33 Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Witam. Mam taki sam problem jak u mojego przedmówcy. Rozrusznik kręci jak szalony a silnik nie chce zaskoczyć. Co może być przyczyną i jak sprawdzić ciśnienie na pompie paliwa?? Może jakiś bezpiecznik się spalił lub coś innego siadło?? Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Może to kwestia czujnika wału korbowego, będzie wiadomo po podpięciu komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peter77m Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 Witam, Miałem ten sam problem, którego powodem był czujnik położenia wału. Po wyczyszczeniu ( był zabrudzony) ponownym wpięciu wszystko działa:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afriendlyplayer Opublikowano 27 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2023 W dniu 18.03.2019 o 20:15, peter77m napisał: REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.9 - aniewa W dniu 18.03.2019 o 20:15, peter77m napisał: Witam, macie może zdjęcie gdzie ten czujnik się znajduje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jahoo Opublikowano 7 Maja 2024 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2024 Mam niestety ten sam problem. Też stawiałem po sugestiach że czujnik położenia wału. Wymieniony na nowy, oryginalny, i nadal nic. Benzynę czuć, więc pompa pracuje czasami jak by chciał odpalić ale nic z tego. Brakuje mi pomysłu. A i zaczęło telepać samochodem jak próbuję odpalić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi