kam6 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam. Problem polega na tym że zgłupiały kompletnie wszystkie tylne światła w Megane 2 ph2 2006r. Stało się tak po wpięciu wtyki świateł od przyczepki. Dodam że wtyka była sprawdzona pod względem poprawności podłączenia na stacji diagnostycznej. Może od początku zacznę, hak i wtykę kupiłem i podłączyłem sam. W sklepie powiedziano mi ze są dwie wersje wtyczek do haka z modułem i bez. Sprzedawca zapytał mnie czy mam czujniki cofania, odpowiedziałem mu ze nie więc stwierdził że wtyczka może być bez modułu i tak też sie stało kupiłem tą bez modułu. Hak założony kable do wtyczki podpięte test świateł na stacji diagnostycznej pozytywny. Zadowolony w domu wpinam wtyczkę od przyczepki a tu zonk światła świecą jak chcą. Co najbardziej mnie boli to to że w Megance światła z tyłu zaświeciły na odwrót i niekompletnie. Mianowicie prawe hamowania świeci cały czas a drogowe w ogóle lub jak wcisnę hamulec... Proszę o pomoc. Może już ktoś miał taki przypadek. Może wystarczy reset kompa czy cos w tym stylu. Jeśli jest ktoś z podkarpacia z okolic Stalowej Woli z Clipem proszę napić chętnie skorzystam z pomocy oczywiście się odwdzięczę. Może da się clipem jakoś wykasować ten błąd ewentualnie zresetować kompa. Edytowane 5 Maja 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) Zacznij od sprawdzenia masy w tylnych lampach bo z tego co piszesz wynika ,że brak jest masy i wtedy jest efekt choinki czyli wciskasz stop a zapala się pozycja lub każde inne światło.Może też być problem z masą w przyczepce skoro wszystko działa prawidłowo bez podłączenia przyczepki.Reset kompa nic nie da . Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez pit-men Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam6 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Po odłączeniu przyczepki efekt pozostał. Masa jest podłączona na 100% sprawdziłem. Prąd nie dochodzi w odpowiednich pinach po prostu tak jak by to najprościej nazwać pozamieniane są piny prądowe czyli włączam przeciwmgielne a mam drogowe z lewej strony, jak włączam pozycyjne to świeci hamulec prawy, jak wciskam hamulec to świeci dobrze czyli na miejscu tam gdzie powinien ;P kierunki świecą też dobrze. Sprawdzę wszelkie inne podpowiedzi. Dodano: 29 kwi 2016 - 20:45 Dodam że piny prądowe w lampie sprawdzałem miernikiem czyli nie ma żadnego przebicia i innego zwarcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszy04 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Witam,proponuje rozkręcic gniazdo przy haku i zobaczyc podłaczenie kabli(czy sie któryś nie wypiął i styka z innym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 1 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2016 Mam Megane III i montował sam hak. W sklepie z hakami powiedzieli, że nie trzeba modułu. Po podłączeniu wszystkiego światła szalały. Dopiero zakup i montaż modułu rozwiązał problem. Wysłane za pomocą Tapatalk! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 4 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Co najbardziej mnie boli to to że w Megance światła z tyłu zaświeciły na odwrót i niekompletnie.Mianowicie prawe hamowania świeci cały czas a drogowe wogule lub jak wcisne hamulec. Nie żebym się czepiał ale z tyłu nie masz drogowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi