IVIarcin Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Witam, mam do was pytanko. Mianowicie, czy ktoś z was wymieniał sam osuszacz klimatyzacji? Czy dostęp do niego jest łatwy? Nie licząc tego, że trzeba zdjąć zderzak bo to akurat proste:) Dzisiaj byłem na sprawdzeniu klimy i facet stwierdził nieszczelność na osuszaczu i zawołał za to około 400zł. 200 za osuszacz i 200 za robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 A ma kolega maszynę do spuszczenia czynnika chłodniczego aby wymienić uszczelniacz? Potem włożyć nowy, zrobić próżnię, nabić oleju i czynnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVIarcin Opublikowano 10 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 (edytowane) Ja pytam o samą wymianę. Nie posiadam maszyny. Czynnika też za wiele tam zapewne nie ma, skoro jest nieszczelne. Oleju też za wiele nie ucieknie, bo przecież jest po całym układzie rozprowadzony. A jeszcze jedno, ktoś się orientuje jaka jest teraz cena oringów w ASO? Bo chyba tam najłatwiej i najszybciej dostanę. Edytowane 15 Maja 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 15 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Jeżeli kolega nie ma maszyny to nie opłaca się wymieniać osuszacza, bo chłonie wilgoć z powietrza jak gąbka. Proponuję poczytać serwisówki i zapoznać się z opcją ile trzeba dodać oleju podczas wymiany osuszacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi