OS92 Opublikowano 18 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2016 Witam, posiadam Scenica II z 2004r. Ostatnio jest z nim taki problem, że zegary/wyświetlacz wyłączają się podczas jazdy po czym włączają. Jest to irytujące, towarzyszy temu pikanie, zegar itp. się resetuje, wyskakują komunikaty typu sprawdź olej itd. Mam film, proszę przewinąć sobie do 2:04 i 2:58 Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 W szerokiej dwurzędowej wtyczce zasilającej licznik popraw styk na zasilaniu. Czerwony i czarny przewód na pinach 1 i 2. Miałem identycznie i pomogło dogięcie blaszek we wtyku na tych dwóch przewodach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Inną możliwością jest standardowe padanie licznika i trzeba myśleć o naprawie puki nie padł całkiem lub o zmianie na inny najlepiej poliftowy z j.PL oczywiście przy okazji zmiana radia na updatelist. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OS92 Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Dzisiaj zdemontowałem ten licznik i zauważyłem, że po dociśnięciu szarej kostki licznik nie gaśnie. Włożyłem plastikowego klina z boku wtyczki i przejechałem się na jazdę próbną. Po minucie licznik zgasnął na ułamek sekundy (wcześniej działo się to na kilka sekund, licznik wyłączał się co 3-4 minuty). Przejechałem 40km, z przerwami, ponad godzina jazdy i licznik nie zgasł. Ale co ciekawe dziś zauważyłem, że przebieg ze 150tyś zmienił się na 260tyś. I teraz nie wiem, czy to była wina wtyczki, która przez to, że była luźna nie dawała co jakiś czas sygnału... Z drugiej strony czy przez to sfiksował by przebieg? Pojeżdżę kilka dni zobacze co sie dzieje. Jeżeli nie będzie się wyłanczał to kupię nową wtyczkę i dam elektrykowi do założenia, a przebieg dam do korekcji... Jak macie coś do powiedzenia w temacie to piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Jeśli podskoczył stan licznika to raczej na 99% licznik do naprawy lub wymiany na inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OS92 Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Hmm, to może niedociśnięta kostka i spadki napięcia, spowodowały uszkodzenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Raczej standardowe padanie liczników z początku produkcji. Te już po lifcie podobno się nie psują. Ja zmieniłem na poliftowy z j.PL, dodatkowo kupiłem radio updatelist z mp3, stary licznik był sprawny ale sprzedałem go i w ogólnym zarysie wyszedłem prawie na zero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 W moim przypadku stary licznik poprzednio dwukrotnie naprawiany resetował się co chwilę, najpierw bez następstw, później zaczął się przyciemniać i nabijać kilometry. Będąc przekonany, że już padł całkowicie Wymieniłem go na anglika z 2008r. z poprawionymi elementami które powodowały uszkadzanie się liczników starszej wersji. I ten też zaczął się resetować. Nie czekając na dalsze następstwa poprawiłem styk zasilający i masę i jak na razie kilka miesięcy bez problemów. Może masz podobny przypadek ale zazwyczaj liczniki z tego rocznika po prostu padały i pozostanie naprawa lub wymiana na nowszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OS92 Opublikowano 19 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Mam zamiar właśnie kupić nową wtyczkę i dać elektrykowi do osadzenia. A powiedzcie mi jak kupię licznik a anglika, to nie będzie problemu przerobić go na j.polski + kilometry zamiast mil i zrobić inny stan przebiegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Uszkodzona przetwornica w liczniku jak licznik bije kilometry do przodu to nie ma na co czekać teraz pewnie wyjdzie z 100zł a jak padnie to 150zł albo więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 20 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Licznik dostosujesz bez problemu z wyjątkiem zmiany stanu licznika. Stan podany w milach przeliczy na odpowiedni w km. Licznik trzeba skonfigurować pod wyposażenie swojego samochodu i typu silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi