Obiboc Opublikowano 25 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) Witam Znajomy poszukuje Meganki III ma do wydania około 30 tys. JAko że pracujemy w tej samej firmie i wie ze mam megnkę ciągle się mnie podpytuje co i jak z silnikami , które się nadają które nie. Moja megi jest z 2004 z osprzętem Delphi wiec jedyne co mogę mu powiedzieć to by przy wyborze auta sprawdził jaki osprzęt jest montowany i jak jest delphi to niech sobie odpuści. Auto ma być dla jego małżonki, dziewcze sporo jeździ jak na prywatny użytek bo ok 25-30 tys rocznie. Pierwszą jego wizją było kupienie 1.6 i potraktowanie jej gazem ale mało jest ich na rynku, dlatego też rozgląda się za 1.5 dci bo tego jest masę ale .... jak to jest z tym rozrządem który się zsuwał, czy była akcja renault? Może należy sprawdzić w serwisie czy nie ma na auto jakiś not? Znajomy nie chce benzyny z turbiną więc wybór raczej słaby. Podpowiedzcie na co uważać przy 1,5 dci ewentualnie jakąś sugestię z innym silnikiem. Możecie zerknąć na to auto? http://olx.pl/oferta/renault-megane-salon-polska-i-wlasciciel-serwisowany-1-6-benzyna-110-km-CID5-IDfAeZf.html#dbd93e9e5e Edytowane 25 Maja 2016 przez Obiboc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wszystkozajeli Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Ja czyli amator podpowie Ci tak: przede wszystkim na interwał wymiany oleju, jeśli co 30kk km panewki mogły to odczuć,sam kupując 1.5dci nie spotkałem się z problemami zsuwajacego się rozrządu, prędzej w/w panewki szczególnie w silnikach z początku produkcji. Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 27 Maja 2016 przez Prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 30 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2016 Dziękowac temat zakończony, znajomy znalazł autko Megane III 1.6 w benzynie , pojeździł kasę zapłacił i cieszy się nowym nabytkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi