Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Panowie, mam do was takie pytanie. Mam strasznie zniszczoną kierownicę w moim samochodzie i planuję wymianę na nową, tylko mam taki problem, że ciężko znaleźć taką, by była w dobrym stanie i za przyzwoitą cenę. Znalazłem jednak kierownicę, która pochodzi od Renault Kangoo 2. Teoretycznie porównując zdjęcia wyglądają na identyczne i teraz moje pytanie czy podmieniał ktoś kierownicę z Renault Kangoo 2 do Megane 2. Za wszystkie informację będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Edytowane przez aston76

Ile zamierzasz wydać na tą kierownicę? W jakiej cenie masz możliwość kupienia owej kierownicy?

Ze swojej strony mogę polecić ci obszycie ale w profesjonalnym warsztacie, znajomy miał plastikową w swoim SCII i zakupił obszytą za około 120/150zł (starą oddał im), wygląda jak nowiuteńki oryginał ze skóry a nie z jakichś kawałków z dermy które można kupić na alledrogo... Szukaj polecanej firmy. Znajomy u tych kupił: LINK

Patrząc na ceny to wyjdzie właśnie gdzieś w granicach 180-200zł fakt rozważam obszycie kierownicy jednak mimo wszystko wolałbym używkę w dobrym stanie a tą co znalazłem od tego Renault Kangoo 2 wydaje się patrząc na zdjęcia w bardzo dobrym stanie i dlatego interesuje mnie czy już ktoś próbował takiej podmianki i czy jest to możliwe. Myślałem też o czy samemu nie obszyć kierownicy jednym z pokrowców zakupionych na portalu aukcyjnym jednak mam obawy co do jakości tych pokrowców.

lapka2.gif

Regulamin pkt.

5.7 - logika wypowiedzi Aston76

Wie Kolega co to przecinki w zdaniach?? Proszę je stosować!!!

Edytowane przez aston76

Po pierwsze, że kierownica (kangura 2) wygląda wizualnie na taką samą jak z meganki 2, nie oznacza że tak będzie. Trzeba policzyć zęby na wieloklinie kierownicy w jednej i drugiej kierownicy. Po drugie prawdopodobnie będzie trzeba dopisać poduszkę kierowcy (z kierownicy kangura) w sterowniku meganki.