Kamciu Opublikowano 27 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2016 Witam Mam pytanie czy zawieszenie a dokładnie sprężyny w wersji megane 3 GT są niższe od seryjnego zawieszenia czy takie samo ?? Zastanawiam się nad zakupem sprężyn Eibach i nie wiem ile mogę się spodziewać że zejdzie w dół. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Sprężyny takie same jeśli chodzi o wymiar (liczbę zwojów) lecz o "usztywnionej charakterystyce. Weźmiesz Eibacha będziesz miał jeszcze odrobinę (wyczuwalnie) sztywniej a dodatkowo auto zgrabnie Ci przykucnie. Są niestety "plusy ujemne" takie zmiany - każdy krawężnik i każda koleina na Twojej drodze staje się zagrożeniem większym o 30mm, które zdejmiesz z prześwitu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Zawieszenie GT jest niższe o 12mm od seryjnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamciu Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 to jest pewne że jest o 12mm niższe ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 5 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Tak, informacja z materiałów prasowych Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamciu Opublikowano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 aha to spoko czyli powinien zejść w dół ok 2cm to by było ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drive Opublikowano 25 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2018 Czy ktoś może ładował coś twardszego niż seryjne sprężyny w gt? Czy eibach tylko obniży czy też usztywni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomqu86 Opublikowano 26 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2018 (edytowane) Oczywiście że też usztywni, u mnie autko sporo mniej się buja w stostunku do serii, czuć to zwłaszcza przy szybkiej zmianie kierunków. Edytowane 26 Września 2018 przez tomqu86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafallas Opublikowano 21 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Ja mam 1.4 Tce Dynamic i też mam fabrycznie obniżone zawieszenie. Jazda na twardszym byłaby już wg. mnie mordęgą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 27 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2019 Ja też mam Dynamic z innym zawieszeniem. Ostatnio nie przeszedł mi przegladu bo miałem jedną tylną sprężynę pękniętą. Oddałem do mechanika i wymienili mi dwie tylne spręzyny na monroe. Niestety wydaje mi się że auto stoi wyżej i nie jest już tak sztywne jak było. Szkoda że nie pomyślałem o tym zanim oddałem auto do warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi