Guuufi Opublikowano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2016 Witam. W swojej megane III rok prod. 2010 mam aktywne światła do jazdy dziennej. Od jakiegoś czasu przy przełączniku ustawionym w pozycji AUTO światła nie przełączają się automatycznie, tylko przez cały czas włączone są światła mijana. Przy włączniku ustawionym na pozycję 0, światła do jazdy dziennej działają. Próbowałem świecić latarką w czujnik zmierzchu ale bez efektu. Wcześniej światła działały normalnie. Gdzie szukać przyczyny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 1 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Podłączyć CLIPa i zobaczyć błędy, może wyleciała konfiguracja auta i zachowuje się tak, jakby czujnika nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartas1978 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Dnia 28.06.2016 o 20:04, Guuufi napisał: Witam. W swojej megane III rok prod. 2010 mam aktywne światła do jazdy dziennej. Od jakiegoś czasu przy przełączniku ustawionym w pozycji AUTO światła nie przełączają się automatycznie, tylko przez cały czas włączone są światła mijana. Przy włączniku ustawionym na pozycję 0, światła do jazdy dziennej działają. Próbowałem świecić latarką w czujnik zmierzchu ale bez efektu. Wcześniej światła działały normalnie. Gdzie szukać przyczyny? I problem jak pan naprawił Problem jak pan naprawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guuufi Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Okazało się że czujnik zmierzchu dokonał żywota. Wymiana na nowy i wszystko działa jak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kartas1978 Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Nie działa też swiatlo w kabinie bo chciałem wymienić na Led i wtedy powstał mój problem bo działało wszystko super Pewnie zły był biegun leda i wywalił mi oświetlenie no i przy okazji ten problem z czujnikiem zmierzchu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PabloDiablo Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Witam, też tak miałem przy wymianie żarówek oświetlenia wnętrza na led-y. Sprawdź bezpieczniki - u mnie był zwalony jeden z bezpieczników. Pozdrawiam P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Mi dla odmiany przełącza światła, ale od jakiegoś czasu nie działają automatyczne wycieraczki. Czasami w pozycji AUTO jak odpale samochód to przednie bądź tylna ( kiedy mam R) poruszą się raz. Ktoś wie jak naprawić??? czujnik światła działa idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 12 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2019 Podbijam aby nie zakładać nowego tematu. Ten sam problem dzienne działały i przestały działać. Manetka na 0 świecą dzienne, manetka na AUTO włączają się tylko mijania nawet w pełnym słońcu. Konfiguracja w CLIPem sprawdzone, wszystko ok. W podglądzie parametrów UCH na czujniku miałem bodajże STAN 1 czyli wszystko ok, z ciekawości odłączyłem czujnik przełączyło na STAN 3 czyli błąd połączenia po czym po ponownym podpięciu wywaliło STAN 4 czyli, że zapamiętało błąd połączenia. W parametrach klimy gdzie jest wartość nasłonecznienia, która korzysta chyba z tego samego czujnika po przykryciu czujnika wartości się zmieniają. Czujnik deszczy, który jest zintegrowany razem z czujnikiem zmierzchu działa również. Podpowie ktoś gdzie w takim wypadku może tkwić problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi