sufix Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Witam wszystkich. Mam pytanko, w jaki sposób mogę dojść do żarówek w podsufitce w scenicu I po FL? Dodatkowo mam pytanie, do czego jest taki "przycisk" - mały, czarny z kłódką? Początkowo myślałem, że jest to właśnie jakaś blokada trzymająca plastiki z podsufitki, ale jak się szybko okazało - wpadło do środka, to jednak nie przycisk i nie do tego to służy... Dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tyreneusz Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Jeśli to wygląda tak jak na cięcie to nic prostszego. Tę część z kłódką po prostu pchasz lekko podważając w stronę szyby. Jest na suwanych zatrzaskach i bardzo łatwo puszcza nawet przy lekkim posuwistym uderzeniu. Pod tą częścią są 2 śruby torx, odkręcasz je, odpinasz kostkę i wszystko masz luźne w rękach. A ten twój przycisk to tylko kontrolka centralnego zamka. Regulamin dodawania zdjęć P_r_z_e_m_o Edytowane 29 Czerwca 2016 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 bzdury piszesz. Za pomocą płaskiego śrubokręta wydłub ten owalny element, wokół lampek, reszta już prosta. Co do tego półjajka nad lusterkiem to nie ma tam nic w Sceniku I PhII - CZ jest radiowy, Ale w PHI w tym miejscu był montowany odbiornik IR do CZ. Na Downloadzie jest instrukcja obsługi ściągnij sobie, masz w niej wszystko pięknie opisane. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sufix Opublikowano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Na Downloadzie jest instrukcja obsługi ściągnij sobie, masz w niej wszystko pięknie opisane. Dzięki za info, przydało mi się kilka informacji z tej instrukcji :) Chociaż teraz mam jeszcze jedno pytanie. Otóż, zalecają tam żarówki rurkowe 7w, a u mnie pod żarówką jest info o 5w. To ilu watowe mają być w końcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Ja mam chyba 5W, ale nie pamiętam. Dla mnie to nie robi jakieś większej różnicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sufix Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Podsufitka jest jakoś połączona z zegarem? Bo nie wiem czy to zbieg okoliczności czy mi jakąś zworkę zrobiła, bo po włożeniu żaróweczek do podsufitki, przestało mi działać podświetlanie w zegarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Podsufitka to część nieprzewodząca, to jak ci mogła zwarcie zrobić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sufix Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Chodziło mi o okablowanie idące z podsufitki :) Swoją drogą, te żarówki rurkowe mają gdzieś plus/minus, czy bez różnicy jak się je włoży? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 To pisz dokładnie o co biega :!: A jak myślisz Czy zwykła żarówka ma biegunowość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sufix Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 W takim razie gdzie jest plus, a gdzie minus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Nie ma. Sprawdź bezpieczniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 P_r_z_e_m_o: Jak on nie wie takich rzeczy to jak sobie poradzi z bezpiecznikami Tutaj też są dwie końcówki i ba, znowu teraz gdzie jest plus a gdzie minus :) A będzie widział jakim miernikiem to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sufix Opublikowano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Czyli bez różnicy jak ją włożę? Sam zegar działa, tylko żarówka, która go podświetla musiała się uszkodzić - tak mi się wydaje. Czy jednak mógł pójść bezpiecznik? Przepraszam za pytania, ale jestem laikiem w tych kwestiach. Edit: to w końcu jest na nich plus/minus czy nie? Bo już nie wiem - standardowa żarówka ma swoje bieguny ;] Edytowane 30 Czerwca 2016 przez sufix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Edit: to w końcu jest na nich plus/minus czy nie? Bo już nie wiem - standardowa żarówka ma swoje bieguny ;] Nie ma. Wiesz co, zostaw to może fachowcom. Skoro nawet tak jasnej odpowiedzi nie rozumiesz :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Temat żarówek wielokrotnie wałkowany w internecie na wielu stronach... więc takie podstawy jak biegunowość, zasada działania znajdziesz w google... Ale żeby zamknąć temat biegunowości opiszę w skrócie, każde następne pytanie o to powinno polecieć do kosza!!! Zwykłe żarówki np W5W, C5W nie mają biegunowości i nie ważne jak je wepniesz!!! Żarówki Led/diody mają biegunowość, czyli odpowiednio musisz je zamontować, plus do plusa i minus do minusa. Są jeszcze żaróweczki Led bez konkretnej biegunowości i nie ma znaczenia jak je zamontujemy, układ sobie z tym radzi, mniej popularne i droższe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi