Mati20ck Opublikowano 2 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) Witam wszystkich,wczoraj zapalila mi sie kontrolka hamulca recznego elektrycznego w scenicu II i w dodatku zapala mi sie lampka stop z wykrzyknikiem od tego hamulca i zaczyna migac lampka na dzwigni, dodam ze ogolnie reczny dziala,sam sie zaciaga i zwalnia . Nie mam pojecia gdzie szukac problemu,pomozecie???? Z gory dzieki Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 3 Lipca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchy Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Ja się podepnę pod temat!!! Mam takie same objawy jedyna różnica jest tak że mi wcale nie zaciąga teraz ręcznego nawet po zgaszeniu silnika! U mnie to wszystko wyskoczyło po zwolnieniu ręcznego jak ruszałem z pod bloku!!! I w związku z tym mam 2 pytania: 1) Czy jest jakaś możliwość sprawdzenia samej rączki ręcznego czy to ona padła? 2) Zdarza mi się czasami zapomnieć zwolnić hamulec samemu i zwalnia za mnie automat czy może to przyczyną,bo wiem że w kompie ponoć sypie to jako błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Może poczytasz co już jest na forum. ZNALEZIONY LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchy Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 Dzięki PREZES! Poczytałem , ale ręczny sam się naprawił ! :) Dlatego zostawiłem to i zobaczę co będzie dalej!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) Zdarza mi się czasami zapomnieć zwolnić hamulec samemu i zwalnia za mnie automat czy może to przyczyną,bo wiem że w kompie ponoć sypie to jako błąd? Nigdy jeszcze w moim sceniolu nie dotykałem ręcznego przy ruszaniu by go zwolnić. Zawsze robi to automat, a błędów nie generuje. Od tego tam jest i to jego zadanie. Ręcznie jedynie czasami włączam hamulec, przykładowo jak zapowiada się dłuższy postój przed światłami albo przy wyjeździe z podporządkowanej. Edytowane 4 Lipca 2016 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati20ck Opublikowano 4 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) Witam ponownie, sprawa juz zalatwiona,raczka padla od zaciagania recznego. Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 5 Lipca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi