megiuu Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Witam, prawdopodobnie czeka mnie wymiana KZFR (choć nie mam na 100% potwierdzone, że już się psuje), a że muszę zrobić rozrząd, to mechanik powiedział, że lepiej to zrobić za jednym zamachem i oszczędzić sporą część kosztów robocizny. Doliczy nie wiele więcej niż za samą część (KZFR), ale tu się pojawia moje pytanie. Wszędzie słyszę, że koszt koła to 500-600 zł, tymczasem sprawdziłem i na allegro, czy sklepach internetowych ono kosztuje ~300zł. Skąd taka duża różnica w cenie? Czy coś pomijam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) Wolny rynek panie, kosztuje tyle ile klient jest wstanie zapłacić. Może sprawdź tutaj: Koło faz Edytowane 10 Lipca 2016 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megiuu Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 No właśnie tą stronę widziałem. Cały komplet do rozrządu + koło jest u nich poniżej 600 zł. Już zacząłem się zastanawiać czy przypadkiem tych kół nie trzeba dwóch kupić (po jednym na wałek i stąd cena samych części KZFR by zgadzała się z tym co ludzie piszą)... Najtaniej w okolicy znalazłem trochę ponad 1000zł za sam rozrząd (części + robocizna) i właśnie + ~500zł jeśli miałoby być robione KZFR przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 10 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Przy 1.6 to za 1000zł powinien być komplet: rozrząd, kzfr, robocizna. A spokojnie da się znaleźć taniej... Poszukaj na forum polecanych mechaników (jak tu nie znajdziesz to na innych forach renówkowych szukaj mechaników z twoich okolic), którzy zrobią to za normalną kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi