kopej007 Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 (edytowane) Witam serdecznie. Mam pewien banalny problem - otóż przez luźną klamkę gubię cały czas zaślepkę zamka kierowcy (tam gdzie kluczyk wsadzamy) Delikatnie ją ruszając (prawo - lewo) widać luz i poprzez otwieranie drzwi klamka zahacza o tą zaślepkę. Za pierwszym razem myślałem, że mi ją ukradli na parkingu, ale za drugim było to podejrzane i postanowiłem się przyjrzeć. Szwagier doradził mi abym kropelką lekko ją złapał, ale to nie pomogło znowu odpadła.. Także może ktoś z Was zna sposób jak bez rozbierania całych drzwi można to "naprawić" ? niedawno wymieniałem mechanizm podnoszenia szyby u kierowcy i troszkę rozbierania było, także teraz wolałbym tego uniknąć, ale jak się nie obejdzie bez tego to się mówi trudno. Dziękuję z góry za każdą pomoc. Edytowane 20 Lipca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Otwierasz drzwi, na wysokości klamki szukasz plastikowej zaślepki i ja wydłubujesz. W otwór wciskasz długi śrubokręt i zaciskasz obrotowy pierścień który blokuje klamkę w tym miejscu. Trzeba oczywiście najpierw klamkę z zewnątrz docisnąć Więcej znajdziesz w tematach o wymianie mikrowłączników w klamkach z HF. Są tam i zdjęcia jak to rozbierałem w swoim sceniolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopej007 Opublikowano 17 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2016 Czyli bez zdejmowania boczków drzwi się obejdzie ? Chodzi mi o zlikwidowanie tego luzu, który powoduje, że zahaczam pociągając za klamkę o zaślepkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Tak. Klamki zewnętrzne demontujesz i montujesz bez zdejmowania poszycia drzwi. (poza tym co jest w środku ale to nie jest powodem tego że zewnętrzna część jest luźna) Do zatrzasku jest dostęp właśnie przez te zaślepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi