tomi85 Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Hej, Dziś byłem napełnić klimę i obsługa powiedziała mi że mam zapchany układ ;/ Samochód ma zaledwie 9 lat... Objawami zapchanego układu jest to że klima w czasie jazdy działa a w czasie postoju nie działa ( sprężarka załącza się i wyłącza... cały czas ) Kolega doradził mi, że problemem może być tylko i wyłącznie osuszacz ? Dodano: 19 lip 2016 - 20:27 czy może czujnik ciśnienia klimatyzacji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Raczej osuszacz. 9 lat to wiele już dla takich elementów jak osuszacz itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi85 Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 "osuszacz itd" - co masz na myśli.... Czyli powodem tego że sprężarka włącza się tylko w czasie jazdy będzie zepsuty osuszacz ? Czy można to jakoś na 100% zdiagnozować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 (edytowane) Ja ostatnio w cieżarówce miałem tak zabity osuszacz że wyłączał mi ciągle sprężarkę. Najlepiej pojedz do dobrego magika od klimy i niech ci to sprawdzi. Edytowane 19 Lipca 2016 przez AdamiGo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi85 Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 a znasz takiego w wawie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 19 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 (edytowane) Jestem z wrocławia więc nie pomogę. Edytowane 20 Lipca 2016 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi85 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 szkoda.. dla pewności jutro u kolegi podłącze go pod kompa... zobaczymy co pokaże. Wyczytałem tutaj na forum że czasem może to być jednak ten czujnik ale wówczas komputer powinien to wykazać. Dodano: 22 lip 2016 - 16:55 wymieniłem osuszacz + czujnik ciśnienia klimatyzacji i nadal to samo ... ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Sprawdz jeszcze filtr kabinowy. Sprawdzali ci szczelność i czynnik? Edytowane 22 Lipca 2016 przez AdamiGo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi85 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 filtr kabinowy wymieniany był... ale jaki miałby na to wpływ jakby był stary ? Szczelność jest ok... na kompie było pokazane że sprężarka załącza się i wyłącza przy 32 bar. Także jakby coś było zatkane... ale w takim razie dlaczego w czasie jazdy klima działa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Bo jak sprężarka działa na wiekszych obrotach prawdopodobnie daje rady się przepchać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi85 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 czyli co mam zepsute ? zawór ciśnienia ? czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 A wentylator na chłodnicy pracuje po załączeniu układu klimatyzacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 22 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Właśnie, jak jedziesz to przechładza skraplacz, jak stoisz nie bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi85 Opublikowano 22 Lipca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Jutro sprawdzę czy wentylator działa.. ale wydaje mi się że tak... ponieważ po włączeniu klimy obroty rosną i silnik głośniej chodzi.. Edytowane 26 Lipca 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tetryk Opublikowano 23 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2016 W euroklimie w Warszawie ci to zdiagnozują,jedna z lepszych firm w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi