tOmki Opublikowano 29 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Jeszcze nie udało mi się wymontować zamka, bo stoję na etapie demontażu klamki (jak ?). Ale jak będę miał zamek w rękach to istnieje możliwość wymiany silniczka ? Jak zamykam i otwieram, to silniczek coś tam lekko bzyka, możliwe że padł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter60 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 .Witam ,wymienić sam silniczek się da /wymieniałem/ Kupiłem zamek z clio III na allegro jest taki sam różni się tylko długością linki do otwierania od środka a jest znacznie tańszy.Wymontowanie klamki jest banalnie proste zajmuje ok 1 minuty.Trzeba zrobić haczyk z twardego drutu ok 10 cm.długości końcówka ok 0.5 cm wygięta pod kontem prostym .W drzwiach na wysokości klamki /jak otworzysz drzwi/ jest plastikowa zaślepka ok.1 cm średnicy trzeba ją wyjąć wsadzić haczyk zaczepić i pociągnąć do siebie ,wtedy wysuwasz nieruchomą cześć klamki potem przesuwasz całą klamkę do tyłu i już ją masz wymontowaną/wszystko znajdziesz razem z obrazkami na forum /przerabiałem zabawę z zamkiem parę miesięcy temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Dzięki Dodano: 06 sie 2016 - 16:11 1. Wkładka wyjęta. Wskazówka dla innych, haczykiem łapiemy za metalową część w środku,a np. małym wkrętakiem dociskamy w dół czarną plastikową zapadkę i ciągniemy. Ja na początku tylko ciągnąłem i dlatego nie chciało mi się wyciągnąć. Teraz kolejny problem: 2. Jak zdjąć klamkę ? Na zewnątrz drzwi pod klamka widać jedną śrubę,ale nie sposób do niej dojść. Od wewnątrz też nic nie widzę. 3. Z boku drzwi oprócz 3 śrub są jeszcze 2 nity - je też trzeba usunąć aby zdemontować mechanizm klamki i zamek ? Ogarnąłem. Cały zamek, klamka wyjęte. Edytowane 6 Sierpnia 2016 przez tOmki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalzg Opublikowano 1 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2017 Cześć, u mnie padł zamek w drzwiach kierowcy ( Megane III 2011 r.). Czy ktoś się orientuje, czy dostępny na forum manual wymiany zamka do Scenika III jest analogiczny do sposobu wymiany w M III? Ewentualnie jak inaczej to ogarnąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 12 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2017 Jest tak samo sam jestem po wymianie, jakbyś chciał link z allegro to wiem jaki silniczek pasuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ajas Opublikowano 25 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2021 Mógłbyś podać ten link do silniczka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi