Peter60 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam wszystkich.Mam problem parę dni temu odkryłem że tempomat nie działa na 6-biegu na pozostałych działa normalnie jadąc na 5 jest wszystko ok jak przełączę na 6 przez moment ok 5-10 sekund działa i się wyłącza i nie da się go ponownie uruchomić trzeba zmienić bieg i znowu to samo. Byłem dzisiaj i sprawdzałem CLIP-em nie ma żadnych błędów w komputerze. Czy ktoś z forumowiczów spotkał się z takim problemem? Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 A nie jest tak że tempomat działa przy pewnej prędkości. Ja w fordzie miałem tak że jak go zdusiłem to potrafił mi wyłączyć pod góre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter60 Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Tego nie próbowałem spróbuję jutro przy większej prędkości /próby przeprowadzałem przy ok 130 km/h/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2016 (edytowane) Ale jak testowałeś przy 130 to raczej nie to, powinien spokojnie ciągnąc na pewno od 80. Może jakiś czujnik jest i się popsuł. Dziwne, że działa przez chwile i się rozłącza tylko na 6. Tempomat powinno rozłączać po naciśnięciu hamulca, 0 na kierownicy lub wyłączeniu całkowitym. A sprawdź czy działa ci ogranicznik prędkości to druga funkcja. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Mam problem parę dni temu odkryłem że tempomat nie działa na 6-biegu na pozostałych działa normalnie jadąc na 5 jest wszystko ok Mogę spróbować rozwiązać twój problem :) Podaj na PW tel do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter60 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Dzisiaj sprawdziłem ta druga funkcja czyli ogranicznik prędkości działa normalnie na każdym biegu na 6 również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fyox Opublikowano 6 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2016 (edytowane) Ale włączasz na nowo tempomat po zmianie biegu ma 6? Bo po wciśnięciu sprzęgła tempomat się wyłącza. Druga sprawa, że tempomat działa już od ok. 30 km/h. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Rozmiar opon w ABS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter60 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie bardzo rozumiem. Czy to oznacza, że gdzieś się w jakiś sposób programuje rozmiar opon? Mam koła oryginalne renault opony 205/50/17 Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 A tempomat działał zawsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter60 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Powiem szczerze że nie wiem. Mam to auto od 2-ch lat i nigdy do tej pory nie korzystałem z tempomatu Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi