adriandg Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Cześć. Nie wiem czy ktoś już przerabiał ten temat aczkolwiek mam problem z Megane 1.5 dci 2004 rok. Auto nie chce odpalać nie wiem dlaczego, jak odpali to chodzi do czasu aż się nie zgasi silnika. Po zgaszeniu silnika nie da się znowu uruchomić. Musi poczekać dłuższą chwilę i albo odpali albo nie. Jak uda się silnik odpalić to kopci na siwo. Jak myślicie, co to może być? Wtryski? Rozrusznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Proponuje poczytać o silnikach diesla i opiłkach metalu w paliwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuKadetemTera Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Uuu Panie a jak z olejem nie znika Ci go za dużo? Na siwo to oznacza że pali olej. Zmierz kompresję silnika jeżeli wynik będzie słaby to czeka Cię kosztowna naprawa. Gdyby wtryski siadaly to kopci na czarno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi