KrzychuKadetemTera Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam, problem niby prosty. Komputer podaje błąd wypadanie na zapłonie 3. Wymienione świece na nowe nowe oryginalne ngk. Cewka 3 zamieniona z 1 i niestety błąd wciąż powraca. Bardzo proszę o rady co sprawdzić? Dodam, że cewki mam 3 różnych firm. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
landzio Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam miałem podobny problem i wymiana wtryskiwaczy pomogła używana całą listwa 130 zł i autko śmiga jak nowe Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez landzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuKadetemTera Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 A jakie Miałeś przy tym objawy? Czy wtryski są te same z silnika 2.0 i 2.0 Turbo? Ja oprócz błędu na komputerze nie zauważyłem innych objawów w sumie to na wolnych obrotach delikatnie się zachlysie :/ Zastanawiam się czy wymienić jedna cewkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Wymień wszystkie cewki na cewki od jednego producenta np. Beru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rustin Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) A jak są różnych, to auto może poszarpywać? Wysłane z mojego C3 Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuKadetemTera Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Cewki różnych producentów nie mają raczej większego wpływu. Nawet w serwisie to potwierdzili. <><><><><><><><><><><><><><> Wymiana wszystkich raczej wiele nie zmieni u mnie. <><><><><><><><><><><><><><> Zamieniłem trzecia cewkę z pierwszą i wciąż jest to samo :( <><><><><><><><><><><><><><> Kupiłem dziś jedna to ja zamienię. <><><><><><><><><><><><><><> Jaki jest objaw zepsutej cewki? Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Dodano: 13 sie 2016 - 19:54 Oki będę się stosował się do regulaminu. Proszę o informacje czym objawia się zepsuta cewka? Może mój komputer słabo odczytuje błędy. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
landzio Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Zepsuta cewka objawia się szarpaniem brakiem mocy i słabo skręca się na obroty. A moje objawy były takie, że jak się autko zagrzało, to nie było mocy i załapał się serwis czek, wtrysk się po prostu zacinał i nie pracował, objawy takie jak przy padniętej cewce Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuKadetemTera Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Kurde u mnie auto zbiera się super. Nic nie szarpie. Będę jeździł i obserwował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi