grzesiek_5 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Jak w temacie. Mam płyn hamulcowy Elf Frelub 650, zamknięty, nigdy nie otwierany, ze sklepu. Wyprodukowany 3 lata temu i 1 miesiąc. Okres przydatności 3 lata. Muszę wymienić cały płyn w moim aucie. Wlewać płyn miesiąc po terminie przydatności? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 grzesiek_5, kup nowy do wymiany, koszt płynu jest niewspółmiernie niższy od roboty przy wymianie. Po co robić dwa razy to samo, albo ciągle mieć w pamięci, że jeździsz na przeterminowanym płynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zrób jak napisał gojgien nie ma żadnej gwarancji, że płyn nie naciągnął wilgoci, a przy okazji nie zestarzał się. Zdecydowanie kup nowy. Stary zachowaj, przyda się przy odkręcaniu zapieczonych śrub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 Zdecydowanie odradzam. Jak fktycznie naciągnął wilgoci to po kilku hamowaniach pedał hamulca będzie jak gąbka. Litr nowego to zaledwie dwadzieścia parę złotych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 3 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2008 akurat wczoraj kupowałem i wymieniałem płyn u rodziców w Peugeocie i koszt jednej butelki płynu DOT-4 firmy Venol to koszt 7,50zł (czyli litr to 15zł). Nie ma sensu robić sobie dodatkowej pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi