Kolasov Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Witajcie :) Otóż mój wehikuł postanowił raczyć mnie ciekawymi doznaniami akustycznymi. Otóż kiedy przegazuje ją na jałowym leci piękna seria z wydechu. Jak mniemam auto dostaje za dużo paliwa - i tu moje pytanie: co za to odpowiada i mogło się popsuć? Czy sonda lambda może dawać taki objaw? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Jak mniemam auto dostaje za dużo paliwa - i tu moje pytanie: co za to odpowiada i mogło się popsuć? Wydech do wymiany, szukaj dziury w układzie wydechowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolasov Opublikowano 16 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 (edytowane) Wydech jest nowy od kata do końca... Edytowane 16 Września 2016 przez Kolasov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Co nie znaczy że nie mógł się rozszczelnić. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ska Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Napisałeś za mało informacji. Rozumiem że strzela ci z wydechu co jakiś czas gdy obroty spadają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolasov Opublikowano 23 Września 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 (edytowane) Nie, w czasie jazdy nic nie słychać, i strzela za każdym razem kiedy zrobię to co opisuje: Przy gwałtownym zamknięciu przepustnicy leci kilka strzałów z końca rury wydechowej, im wyższe obroty tym więcej salw ;) . Jak jeszcze inaczej to opisać nie wiem.. wkręcasz auto na 5 tys obrotów, zdejmujesz nogę z gazu i słuchasz muzyki WRC :) Może to wydech, może coś innego, narazie zostaje tylko się domyślać. Może spróbuje kogoś poprosić i nagram jak to brzmi :) Edytowane 23 Września 2016 przez Kolasov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ska Opublikowano 23 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2016 Więc nie dopala ci mieszanki w którymś cylindrze i spalanie następuje w wydechu. Katalizatora w takim tempie szybko się pozbędziesz więc sprawdź świece i cewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi