Skocz do zawartości

Electronic fault - inaczej niż było

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Walczę już trzeci tydzień z moją Megi. Po problemach z upaloną wtyczką na pompie paliwa i 5 pinem na brązowej wtyczce PPH2 w skrzynce bezpieczników postanowiłem załatwić temat kompleksowo - nabyłem wtyczkę oraz same piny do wtyczek (rzecz jest standardowa i ma to wiele sklepów w necie) i wymieniłem wszystko na nowe. Zadowolony zasiadłem przed kierownicą, włożyłem kartę, nacisnąłem START i ....cisza :(

ELECTRONIC FAULT, SERVICE i znaczek poduszki.

Nie pali, brak: tylnych świateł, kierunkowskazów (awaryjne działają) oraz szaleje tylna wycieraczka.

Akumulator prawie nowy, naładowany.

Wyciągnięta (już 3 razy) skrzynka bezpieczników spod maski (były drobne ślady, wszystko wymyte izopropanolem).

Sprawdzona blokada kierownicy (przy okazji oczywiście walka z blokadą rygla) - złamałem przy okazji dźwignię regulacji kierownicy.

Rozebrana kierownica i sprawdzony zwijacz poduszki - jest git.

Wyciągnięta UCH - suche i czyste.

Wtyczka pod siedzeniem jak nowa.

W tylnych światłach trochę jedna masa była zaśniedziała - wyczyszczone.

Wszędzie czysto, sucho, żadnych zalań.

Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł zanim wezmę na hol i zaciągnę do CLIPA i fachowca - mam daleko i ciężko zorganizować bo wszyscy pracują na okrągło...