kataklysm Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Witam, posiadam uszkodzony silnik F9A F9Q 800 w mojej megane. Standardowo obrocona panewka. Szukam silnika na zamianę niestety te z końcówką 800 to jedne z najdroższych. Czy ktoś z Was z powodzeniem wymienił taki silnik na inny? Chodzi mi o to czy można przełożyć osprzęt na inny słupek i czy będzie to poprawnie działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 3 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Ja teraz do laguny II phII 1,9 120KM (czyli ten sam co w megankach i scenicach) założyłem silnik z megane III 1,9 130KM z 2011 roku. Przebieg niecałe 40tys km. Założyłem słupek, wtryski, kolektor wydechowy i turbo od tego silnika. Rury dolotowe przerobiłem, wszystko odpalone i jak na razie pięknie działa. Te silniki są bezawaryjne, dzięki czemu nie schodzą jak ciepłe bułki (czyli 1,9 120KM), więc ceny są przystępne. Oznaczenie na bloku F9Q. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi