mich-80 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Mam problem z kąpresorem kompresorem klimatyzacji, po przekręceniu kluczyka kompresor cały czas chodzi, pomimo że silnik jest wyłączony przycisk ac też jest wyłączony. Czy ktoś ma jakieś rady. Edytowane 12 Października 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Najprościej to podnieść maskę i zobaczyć co napędza kompresor przy wyłączonym silniku. Podejrzewam, że coś Ci się pomyliło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich-80 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Chodzi mi o to, że, kiedy przekręcę stacyjkę to koło przedniej szyby słychać taki dźwięk jakby chodził kompresor i nie wiem co to może być dźwięk dochodzi z okolic kompresora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 A przypadkiem nie ma kolega włączanego wentylatora nawiewu? Ewentualnie tłucze klapka obiegu wewnętrznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich-80 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 nie wszystko wyłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Czyli masz uszkodzoną zębatkę obiegu wewnętrznego. A tak na marginesie kompresor jest napędzany paskiem osprzętu silnika, więc nie ma opcji aby kompresor pracował bez pracującego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich-80 Opublikowano 12 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Nawet jak przełączam stacyjkę bez uruchamiania zapłonu to słychać charakterystyczny dźwięk tak jakby chodził kompresor można na waszym forum wrzucać dźwięk to nagram i wtedy morze może ktoś by pomógł. Dodano: 12 paź 2016 - 20:52 U mnie obieg powietrza wewnętrznego włącza się elektronicznie morze może coś z silniczkiem. Dodano: 12 paź 2016 - 20:54 Drogi panie nie wiem, to moje pierwsze auto z klimą dlatego pytam. Edytowane 12 Października 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 Proponuję najpierw zapoznać się z zasadami pisowni, głównie z ortografią, a następnie poczytać jak działa klimatyzacja w samochodzie. Na 1000% nie działa na wyłączonym silniku. To, że włącza się obieg wewnętrzny może świadczyć o wciśniętym przycisku obiegu wewnętrznego. Nie ma to nic wspólnego z działaniem klimatyzacji tylko z ustawieniem klapki zamykającej dopływ z zewnątrz do kabiny. Problem klapki, czy jak kto woli silniczka obiegu jest szeroko poruszany na forum i wystarczy o tym poczytać, wtedy będzie wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi