Arithel Opublikowano 12 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2016 (edytowane) Witam, mam problem z moim ksenonem w kwestii doświetlania zakrętów, aczkolwiek zacznę opis historii od początku. Otóż nawaliła mi przetwornica w lewej lampie, przez wodę bo lampa okazała się nieszczelna i deszcz zalał przetwornice. Postanowiłem wymienić całą lampę, aby historia się nie powtórzyła. Zanim lampa dotarła, to jeździłem z prawą stroną działającą. Gdy lewa lampa już dotarła, to ją zamontowałem (na razie nie działa bo przetwornica jest w naprawie, więc jest podpięta druga także niedziałająca przetwornica aby nie wyskakiwały błędy ze światłami i lewa strona mogła dzięki temu działać). Niestety po montażu okazało się, że moja prawa lampa (czyli ta która była niewymieniana) przestała doświetlać zakręty. Co może być tego przyczyną ? Czy możliwe, że to wina jakiegoś bezpiecznika? A może to wina, że lampa lewa którą dokupiłem, może nie ma doświetlania zakrętów i gdy jest podpięta to wtedy komputer to jakoś źle sczytuje? Jak rozpoznać, że lampa ma doświetlanie? Bo lampa, która do mnie dotarła, wygląda identycznie jak moja stara i zaraz przy mocowaniu ksenonu widać silniczek - więc chyba na 100% jest to lampa z doświetlaniem? Edytowane 12 Października 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 Doświetlanie jest tam chyba realizowane dodatkową żarówką, a nie silniczkiem, ale mogę się mylić. Podpinałeś auto do komputera? Warto by było podejrzeć jakie błędy wyrzuca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VonKisiel Opublikowano 14 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2016 W reflektorach z ksenonami doświetlanie jest realizowane silniczkiem. Światła podążają za kręceniem kierownicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arithel Opublikowano 19 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 (edytowane) Doświetlanie zakrętów jest skrętne, a nie z dodatkową żarówką. Dodam, że przy odpalaniu auta i włączaniu świateł, gdy się zapali to lampa robi ruch góra-dół i lewo-prawo, więc praca skrętu i regulacji działa, lecz niestety już w trakcie jazda podczas skręcania, lampa w ogóle nie doświetla zakrętów tylko świeci ciągle prosto. Edytowane 1 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 przy odpalaniu auta i włączaniu świateł, gdy się zapali to lampa robi ruch góra-dół i lewo-prawo Dół - góra to i owszem, ale lewo-prawo nie zauważam. Musisz komputerem diagnozować bo pewnie błędy złapał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi