qaik6 Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Witam Megane II Silnik 1,5 DCI 2004r Wymieniałem, żarówkę po stronie pasażera. Po otwarciu rewizji w nadkolu wyleciał mi jakiś element podłączony do przewodów(zdjęcie w załączniku). Czy ktoś wie co to może być. Jakiś czujnik? Żarówkę po tej stronie wymieniałem już trzykrotnie i nigdy tego nie było tak na wierzchu. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Mnie sią wydaje, że jest to zabezpieczony przez poprzedniego właściciela albo mechanika, Czujnik wody w filtrze paliwa. http://archiwum.allegro.pl/oferta/czujnik-wody-filtra-paliwa-1-5-dci-renault-oryg-i5274914635.html http://www.nanodatex.pl/czujnik-wody-filtr-clio-2-3-1-5dci-o942517.html Edytowane 15 Października 2016 przez gojgien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaik6 Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Trzy miesiące temu miałem wymiane filtra paliwa, tzn. że mechanik wyciągnął go z tego filtra? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Może tak być, że to ostatnio zastosowano filtr nieprzystosowany do podłączenia tego czujnika. Są stosowane 2 rodzaje filtrów. Niekoniecznie jednak musiano to zrobić przy ostatniej wymianie. Od czasu produkcji auta upłynęło już trochę czasu i powinno być już kilka wymian tego filtra.. Trudno zgadnąć kto wstawił filtr bez miejsca na ten czujnik. A kolejni mechanicy wstawiali takie jakie wyciągali. Edytowane 15 Października 2016 przez gojgien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qaik6 Opublikowano 15 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 Dzięki za odpowiedzi. Wszystko się zgadza. Temat zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi