KrzychuM Opublikowano 2 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) Witajcie ! Mam pytanie odnośnie radia w Megane III. Otóż kupiliśmy żonie takie renault i ma ono zamontowane jakieś marne radio sony. Środkowy wyświetlacz pokazuje tylko małą temp. i godz w rogu, reszta to pustka i słabo wygląda. Ogólnie Meganka jest golasem po firmie, ma tylko klimę i elektrykę przednich szyb. Więc pytania: Czy można gdzieś sprawdzić bez grzebania czy to auto ma kable radio -> wyświetlacz ? Na myrenault nic nie mam. Czy jak kupię radio fabryczne i ew pilota do kierownicy, to da się to jakoś założyć i wszystko zadziała? A jeśli już mam wygrzebać Soniaka, to po czym poznam kabel do wyświetlacza? Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 2 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Wyświetlacz obsługuje zwykłe radio bez BT , należy dobudować instalacje do radia , wyświetlacza i sterowania pod kierownicą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuM Opublikowano 3 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Dzięki za odpowiedź. Widzę po wpisach, że jesteś fachowcem w tych sprawach więc pytam dalej: Czyli jakbym chciał mieć zwykłe radio bez BT i pilota przy kierownicy trzeba poprowadzić dwa połączenia, oczywiście kupić ramkę, radio i pilota ? Czy zwykły użytkownik bez msm (mała sprawność manualna) może to zrobić ? A jeśli nie to jestem z Wawy, może znasz kogoś kto by to zrobił i pytanie za ile - mogę wszystko kupić albo i jak wykonawca woli. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Jest trochę dłubaniny bo należny wykonać instalację czyli czytanie schematów , lutownica i jakaś stara instalacja będzie potrzebna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 To były wersje bez radia wypuszczane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 (edytowane) Odgrzewając kotleta da się uruchomić fabryczne radio w aucie bez radia Zrobiłem brakującą część instalacji do radia , sterowania przy kierownicy, wyświetlacza Edytowane 9 Kwietnia 2017 przez cinas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi