flowgrid Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Cześć W którymś z wątków na tym szanownym forum przeczytałem, że w czasie docierania nowego samochodu układają się współpracujące ze sobą elementy mechaniczne silnika i inne rzeczy w wyniku codziennego użytkowania samochodu. Możecie napisać na co zwrócić uwagę podczas docierania samochodu? Na jakie elementy silnika, karoserii, elektroniki? Czy coś jeszcze? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayn Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 (edytowane) W przypadku silnika benzynowego nie przekraczałbym 2500 obrotów na zimnym, oraz 3 tyś obrotów na ciepłym przez pierwsze 1000 km. Jednak myślę że to bardziej pod kątem psychicznym zabezpieczenie. :) Edytowane 4 Listopada 2016 przez mayn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomgrandtour Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Silnik trzeba na spokojnie dotrzeć, to jest napisane małym druczkiem w książeczce obsługi, poszukaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 W instrukcji piszą żeby nie przekraczać prędkości 130 km/h i 3000 obrotów podczas docierania. A coś jeszcze? Czy po jakimś czasie użytkowania samochodu trzeba regulować np. drzwi, klapę pokrywy silnika? Chodzi mi zwłaszcza o rzeczy, które nie są ujęte w instrukcji obsługi, a wynikają z Waszego użytkowania samochodu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOJO Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 O kurde a tego jeszcze nie słyszałem....dobrze wiedzieć,ja już mam nakręcone prawie 3 tysiące, więc chyba to co miało to się dotarło ,no ale nigdy nie wiadomo ;) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Czy po jakimś czasie użytkowania samochodu trzeba regulować np. drzwi, klapę pokrywy silnika? Chodzi mi zwłaszcza o rzeczy, które nie są ujęte w instrukcji obsługi, a wynikają z Waszego użytkowania samochodu:) Ludzie, opanujcie się to nie są czasy Syrenki i Fiata 125/126 gdzie pasowanie karoserii w fabryce odbywało się za pomocą 5 kg młotka. Nie te czasy nie ta technologia i konstrukcja, poza tym KJ w tej chwili jest bardzo ostra. Oczywiście pewne elementy mogą zawieźć. ale bez przesady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi