flowgrid Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Cześć Od jakiegoś czasu podczas jazdy Meganką słychać jednorazowy sygnał dźwiękowy w głośników coś jakby pyknięcie. Z obserwacji wychodzi, że sygnał jest emitowany podczas naprawdę spokojnego rozpędzania samochodu na 4 biegu, gdy prędkość przekracza 60 km/h, a silnik ma ok.2000 obrotów i zmieni się bieg na wyższy. Choć zdarza się, że sygnał jest emitowany także podczas jazdy na 5 biegu przy przekraczaniu prędkości 60 km/h na niskich obrotach silnika ok. 2000 obrotów. Czasem, ale rzadziej jest emitowany podczas jazdy na 3 biegu. Przejrzałem całą instrukcję obsługi, wszystkie ustawienia różnych asystentów R-Linka i nie mogę dojść dlaczego ten sygnał jest emitowany. Żadna z kontrolek się nie świeci, żaden komunikat nie jest wyświetlany, samochód działa poprawnie. Może wiecie co to jest? Gdzie szukać? Jeżeli założyłem wątek w niewłaściwym dziale proszę o przeniesienie go. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pex12 Opublikowano 4 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2016 Witaj. Nie wiem jakie posiadasz wyposażenie dodatkowe w swojej Megance, ale taki sygnał może być ostrzeżeniem w przypadku przekroczenia prędkości jeżeli posiadasz system ostrzegania o nadmiernej prędkości z funkcją rozpoznawania znaków drogowych. Dźwięk ten można wyłączyć. Pzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 5 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 Wyposażenie Intense, bez funkcji rozpoznawania znaków drogowych. Jak ten sygnał można wyłączyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pex12 Opublikowano 5 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2016 W moim przypadku takie charakterystyczne pyknięcie przy przekroczeniu 50 - 60km/h dało się wyłączyć w ustawieniach: Menu Wspomagania Kierowcy - Ustawienia alarmu prędkości. Ale ja posiadam w/w system. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flowgrid Opublikowano 16 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 (edytowane) Pomógł reset ustawień komputera. Nie już nie pika. Wątek do zamknięcia. Edytowane 16 Listopada 2016 przez flowgrid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slimak Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2017 Ja miałem ten sam problem - niestety rozwiązanie tylko reset. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndC Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 W moim przypadku te piknięcie, które jest alarmem przekroczenia prędkości najłatwiej wyłączyć w nawigacji po lewej stronie ekranu rozwinąć pasek i kliknąć wyciszenie ,chyba że akurat korzystam z nawi. i potrzebuję komunikatów głosowych to wtedy głębiej w ustawieniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi