Gość gophfer Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Dla mnie też drogo, ale niestety trzeba płacić jak się chce mieszkać ze "smogiem" krakowskim :-(. Tj jedna z tańszych ofert (inne 1000-1100) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 16 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 kupowałam swego czasu rozrząd u tego sprzedawcy: http://allegro.pl/rozrzad-pompa-renault-1-5-dci-megane-iii-secnic-3-i6146467604.html kupiłam gates.. wygląda identycznie tyle, że nie ma rombu renault wybitego.. http://allegro.pl/rozrzad-pompa-nissan-1-5-dci-almera-n16-micra-i6146315273.html auto jeździ do tej pory :) Wymiana 150... ale to rozumiem zależy kto ma jakiego mechanika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Stanęło na rozrząd INA pompa wody KWP Dodano: 20 lis 2016 - 09:25 Koniec offtopa. Zrobiłem jakieś 50-60km na nowej/starej pompie i jakieś 25km na nowym rozrządzie,jak na razie wszytko ok Autko jakby ciut żwawsze na tej pompie. Przy wymianie rozrządu popatrzyli mi na pompę żadnych wyciekow, podpieli do kompa. No nic trzeba z tym żyć i jeździć, w sumie może być tak, że ta pompa jest młodsza albo ma mniejszy przebieg niż moje auto . Ale jak widać po moim przypadku wiek i przebieg to nie wszystko:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 2T do ON i zapomnij o problemach ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Niektórzy polecają wymienić przy okazji napinacz paska osprzętu... bo ten tez się zużywa... kolejne 200+ A po co ?? Jak się pasek nie ślizga i rolka nie huczy to po co?? Jak padnie to się wymieni - a to zawsze słychać wcześniej. W taki sposób to można wymienić pół auta profilaktycznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 A po to, że niektórym uszkodzony napinacz spowodował ze pasek wkręcił się w kola po których się pasek porusza i niby straszna kaszana była.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 No ok. Ale to trzeba być chyba głuchym albo kompletnym ignorantem. Rolka najpierw szumi/ piszczy. Pasek się ślizga. Owszem pasek się wymienia i podczas wymiany można ocenić stan rolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 23 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2016 Przy robocie jednego warto zrobić drugie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olos47 Opublikowano 25 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 (edytowane) Wymiana rolki napinacza z paskiem nie jest w żaden sposób kolizyjna z rozrządem. Można to zrobić zawsze niezależnie. W 1,9 dCi to fakt lepiej to wymieniać przy każdym rozrządzie bo tam to często staje sprzęgiełko alternatora i rolka się rozsypuje; pasek może się wkręcić w rozrząd i du...pa (znajomemu to się właśnie stało w LII). ALe w 1,5 nie słyszałem o takich problemach. Także myślę że co drugi rozrząd lub w razie konieczności Edytowane 25 Listopada 2016 przez olos47 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 2T do ON i zapomnij o problemach ;) Jaki ten olej 2T i w jakich proporcjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 4 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 Do FAP możesz wlewać LM1052, RAVENOL w ilości 200 - 300 ml na bak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Kurde czytam o tym 2T do diesla i jakoś nie mogę zdecydować się na zakup. Jedni piszą żeby lać inni znowu żeby nie lać ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Gdzie piszą, żeby nie lać? Nie spotkałem się z takimi opiniami na poważnych forach. Generalnie się leje i coraz więcej osób się wdraża. Właśnie będę kupował 10 litrów MANNOLA - jednego z najlepszych do silników z FAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość gophfer Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) No i zamówiłem Ravenol 4L Ten z linka będzie odpowiedni do silnika z FAP? http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6591643783 Dodano: 22 gru 2016 - 09:16 Wlalem pierwsze chyba jakieś ok 280ml (długa szklana butelka i jakieś 20ml nie scieklo ) na pełny bak. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez gophfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2016 (edytowane) A ja wczoraj zakupiłem 10 litrów MANNOL 2T. Kapkę stary, ale jakoś go spalę. Edytowane 22 Grudnia 2016 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi