skorpionek Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) Witam Wiem że temat był wałkowany ale w sumie nic nie znalazłem ani wymiarów ani ciekawych propozycji. Chcę wymienić głośniki w drzwiach przód i tył ale bez żadnych kombinacji, chce po prostu wykręcić stare i wkręcić nowe, koniec kropka, bez żadnych przeróbek. Nie znam jednak wymiarów głośników(oprócz średnicy) a wiem że jest mała głębokość tylko jaka? Najlepiej jakbyście wrzucili linki do głośników które pasują idealnie w oryginalne otwory, najlepiej allegro lub jakieś sklepy internetowe. Cena to powiedzmy 100-150zł wiem, że nie będzie z tego dyskoteki ale nie o to mi chodzi, te stare już mają pozrywane membrany i bzyczą a nie grają. Edytowane 13 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inandout66 Opublikowano 9 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2016 (edytowane) W takim przypadku mogę polecić ci jedynie oryginalne zwykłe albo jak znajdziesz to w wersji zdaje się Bose z Megane II CC chyba. Edytowane 9 Listopada 2016 przez inandout66 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpionek Opublikowano 10 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2016 To mnie nie pocieszyłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fezz Opublikowano 12 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2016 Na tyle mam JBL CS752 13cm niedrogie i graja dość dobrze. Z przodem jest problem. Głośniki wymieniłem na woofery Kenwooda i był kibel, wstawiłem zwrotnicę, było trochę lepiej. W końcu wstawiłem głośniki 16cm Hertz DSK 170.3 trochę rzeźbienia było i jest ok, tzn daje rade szału nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inandout66 Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Muszę przeprosić bo wprowadziłem cię w lekki błąd. Z tyłu pasują głośniki nieoryginalne. Sam mam JBL CS5, ale po prostu zapomniałem i skupiłem się na przednich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awierone Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Hej. Czy mogę na przód wrzucić takie głośniki? http://allegro.pl/glosniki-samochodowe-hertz-dcx-130-3-i6556830319.html Zależy mi na głośnikach P&P bez żadnej rzeźby....Audiofilem nie jestem, zmieniam bo pierdzą oryginalne. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpionek Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Ja kupiłem na przód takie cuda :D http://allegro.pl/nowe-glosniki-cs5-audi-a4-b5-dystanse-jbl-przod-i6580733255.html?snapshot=MjAxNi0xMS0xNFQxNzo0Nzo0OVo7YnV5ZXI7NjI5NzU0NGY2YTlkYmRlZjZmMDdhZTIzNDg4YWEwOWU4ZmI0ZjAyMmY4YTY4NTkyNTZkYjFlODNkNDRjZmUyZg== Co prawda nie pasują idealnie w otwory, więc złapałem na jedną oryginalną śrubę a drugi otwór blachowkretem do plastiku, głośnik jest lekko po skosie ale trzyma się bardzo dobrze i o dziwo te głośniki grają naprawdę nie najgorzej jak na swoją cenę, nawet przy dużej głośności niema charczenia ani żadnych dziwnych dźwięków a i bas jest też w miarę dobry,oczywiście z nimi graja tweetery na podszybiu. Póki co wystarczy a może na wiosnę jak się ociepli to kupię cos lepszego i większego bo teraz jest za zimno i nie chce mi się kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek54 Opublikowano 19 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Moje głośniki w megi II w przednich drzwiach się już poprzecierały dziury na wylot dźwięk z tego powodu zły słychać wibrację i brzęczenie zepsutego głośnika choć jeszcze grały dzisiaj zakupiłem nowe PIONEER TS-G1331i 130mm i jeszcze dzisiaj je wymienię jakie będą efekty nie wiem ale na pewno będzie lepiej jak było.Co do tych zakupionych głośników czytałem pozytywne opinie dlatego kupiłem szału na pewno nie będzie ale mnie wystarczy że nie będą brzęczały i w miarę da się pewnie posłuchać.Wymagań co do dźwięku wysokich nie mam ale lubię jak w czasie jazdy coś gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skorpionek Opublikowano 19 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Daj znać jak jak grają bo tez nad nimi myślałem ale kupiłem te w poście wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awierone Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Sylwek54 i jak tam udało się zamontować ? gra to jakoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi