stanex Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) Posiadam Renault Megane 3 -1,6-/2010r/,gaz. Od jakiegoś czasu po zapaleniu samochodu na wolnych obrotach, samochód szarpie i głośno chodzi, zarówno na gazie jak i na benzynie. Po włączeniu biegu i zwiększeniu obrotów wszystko ok. Po zatrzymaniu sam. i włączeniu na luz znowu to samo. Sprawdzane: filtry, przepustnica, silnik krokowy, świece, cewki i dalej to samo. Jedynym niepokojącym objawem było to, że świece pierwsza i druga były więcej okopcone niż 3 i 4. Świece wymieniłem. Nic nie pomogło. Nie wiem, jaka może być przyczyna szarpania. Proszę o pomoc. Edytowane 13 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 A jak na postoju wcisniesz sprzęgło to też przechodzi? Czy tylko jak przygazujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 11 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Sprawdź na clipie jakie masz korekty paliwowe - może masz gaz źle wyregulowany i rozjeżdża Ci się mapa benzynowa w sterowniku silnika. Wysłane z mojego Nexus 5X przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanex Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Jak przygazuję to nie bardzo słychać nierówne obroty i szarpanie. Wszystkie negatywne objawy występują tylko na luzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 13 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 podobny objaw daje wypadanie zapłonów - podstaw drugie cewki zapłonowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanex Opublikowano 13 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Cewki podstawiałem i zamieniałem, jednak jest bez zmian. Zastanawiam się tylko dlaczego świece 1,2 są bardziej zakopcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi