n1gdy Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Mam pytanie a mianowicie : co może powodować rozkodowywanie się podnoszenia i opuszczania przedniej szyby pasażera? tzn. Jeżeli jest zamknięta wciskam przycisk zamykania tej szyby i przytrzymuję, następnie puszczam po ok. 5 sekundach i szyba opuszcza się sama do końca i tutaj się rozkodowuje tzn. muszę parę razy wciskać przycisk aby stopniowo dojechała do góry i się zamknęła i od nowa...koduję szybę i zjeżdża po wciśnięciu przycisku do dołu ale jeżeli zatrzymam ją przed samym końcem otwarcia i wcisnę zamknięcie szyby to normalnie też pojedzie sama do góry i się zamknie...Dziwny przypadek...rozkodowuje się tylko wtedy jeżeli zjedzie cała do dołu. Czy ktoś coś takiego przerabiał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karczer85 Opublikowano 20 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Właśnie to co robisz powoduje rozkodowanie. Po co trzymasz 5 sekund zamykanie na zamkniętej szybie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 20 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 (edytowane) To w jaki sposób ją poprawnie zakodować? Skoro po zjechaniu jej całkowicie w dół już nie chce się automatycznie zamknąć i trzeba klikać przyciskiem parę razy aby etapami się zamknęła. A jak nie zjedzie do samego dółu to normalnie opuszcza i podnosi się. Edytowane 20 Listopada 2016 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 21 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Przytrzymanie parę sekund na zamkniętej koduje szybę. Może pada już sterownik na silniczku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 21 Listopada 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2016 Zauważyłem dzisiaj że szyba kierowcy po całkowitym opuszczeniu lekko wystaje z nad tapicerki a pasażera wjeżdza aż w głąb do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skytec Opublikowano 29 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 @n1gdy - udało Ci się rozwiązać ten problem? ja mam to samo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi