daan Opublikowano 3 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2016 Witam, Czy ktoś próbował otwierać maskę w Megane III w przypadku niemożliwości otwarcia dźwignią? Jest na to jakiś mało destrukcyjny sposób? Dziś rano idę dolać płyn do spryskiwaczy a tu zonk. Dźwignia nie działa. Na termometrze jest dodatnia temperatura także raczej nic tam nie przymarzło. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karek_7 Opublikowano 14 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2018 Witam. Chciałbym wznowić temat. Czy ma ktoś może pomysł jak otworzyć maskę w M3 ph1?. Wygląda to tak jakby się poluzowala lub spadła z zatrzasków i dźwignia w samochodzie jest bezużyteczna.. Pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
F1uBu Opublikowano 9 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Ktoś zna prosty sposób na ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin7S Opublikowano 20 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Po mroźnej nocy i jeździe w błotnistej mżawce (przez co zużyłem cały płyn do spryskiwaczy) nie mogłem otworzyć maski by dolać płynu. Wajcha otwierania maski jednak powracała w pierwotną pozycję i stawiała normalny opór - taki jak przy sprawnym mechanizmie. Pomyślałem więc, że to raczej nie urwana linka. Podstawiłem butelkę z odmrażaczem do szyb pod wajchę otwierania maski tak, że oparta o podłogę blokowała wajchę w pozycji otwartej (równolegle do podłogi). Maskę otworzyłem standardowo bez problemów, musiałem ją tylko najpierw lekko podnieść (standardowo to sprężyna lekko ją podnosi po pociągnięciu wajchy). Okazało się, że ruchomy mechanizm zatrzaskujący maskę (część z ząbkiem czy dwoma poruszająca się góra - dół) był tak zawalony drobinami błota, że trzeba było dość mocno rozruszać go śrubokrętem i oczyścić, by znów się ruszał. Po rozruszaniu i wyczyszczeniu zębatej części i odblokowałem wajchę i wszystko działało prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateo2555 Opublikowano 25 Września 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2023 (edytowane) Witam, odkopie temat, żeby nie zakładać nowego. Megane 3 2009, ciągnąc za dźwignie wewnątrz auta słychać, że "coś" się rusza pod maską, ale nie ma efektu. Jak to otworzyć inaczej? Już naciskałem, ciągałem do góry, na boki probowałem ruszać maska, klasycznie walenie ręką w maskę tez nie przyniosło efektu, oczywiście te zabiegi przy jednoczesnym podniesieniem dźwigni wewnątrz. Od dołu wkładałem rękę, ale nic co mogłoby mi pomoc nie "wymacałem". Czy macie jakieś pomysły podpowiedzi? Myślałem, że może dam ją rade odkręcić na zawiasach, ale 2x 10mm idzie łatwo, ale torx już gorzej, bo jest pod takim kątem, że nie "łapie" cały. Dzięki. REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6, 5.7 - aniewa Edytowane 25 Września 2023 przez mateo2555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi