joobyy Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Panowie mam taki problem. Chciałem kupić nowe, gumowe dywaniki i zabrałem się za poszukiwania okazuje się że na naszych portalach aukcyjnych są różne wzory do Megane II ph II z 2006 roku, poniżej zdjęcie.... Jak to u Was wygląda, który będzie oryginalnym wzorem do Meg II ph II, chciałbym aby były dobrze dopasowane. Pozdrawiam i proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joobyy Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Dziękuję airbites za szybką odpowiedź. Temat do zamknięcia ;) może będzie przydatny dla innych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwe789m Opublikowano 7 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zobacz tutaj > kolega " martello" podaje jakie są oryginalne gumowe z rantem : http://megane.com.pl/topic/61594-dywaniki-gumowe/page__view__findpost__p__424066. Natomiast kolega " Pawel" trafił dywaniki gumowe produkcji rosyjskiej http://megane.com.pl/topic/61594-dywaniki-gumowe/page__view__findpost__p__446629. Są też do megane II http://allegro.pl/renault-megane-ii-2002-09-dywaniki-gumowe-korytka-i6333046061.html (sprzedający: Scoutt_PL) Tak to wygląda: Patrząc jak to wygląda w megane III to są odpowiednio dopasowane i mają wysoki rant oraz kierowcy zachodzi pod pedały i na stopkę. Zamierzam takie kupić jak będę miał to pokaże jak wyglądają w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joobyy Opublikowano 8 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 (edytowane) kupiłem już te nr 2 z pierwszego postu. Jak przyjdą zrobię zdjęcia.... ale te co podałeś to są do Meg III myślisz, że będą idealnie pasowały ? Edytowane 8 Grudnia 2016 przez joobyy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 8 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2016 Nie będą pasowały te przednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joobyy Opublikowano 12 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2016 Witam, a więc kupiłem dywaniki te dokładnie z drugiego zdjęcia. Niby firmy Petex :) Jak na zdjęciach widać nie są idealnie dopasowane, w kilku miejscach brakuje dopasowania.... ale nie jest najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 ja zakupiłem na przód te ze zdjęcia nr 3 w sklepie internetowym MAX-DYWANIK, niewiele się różnią od tych ze zdjęcia nr 2, ale są z bardzo grubej gumy. Generalnie to nie podoba mi się w M II konstrukcja podłogi po stronie kierowcy. Podłoga pod pedałami posiada uskok jakby schodek, który powoduje, że wszystkie dywaniki dedykowane do M II tam nie sięgają głębiej i dlatego część syfu z butów zbiera się na wykładzinie poza dywanikiem a nie leci na dywanik. Myślę co by tam zastosować, żeby ten brud nie gromadził się na wykładzinie, ale nie mam na razie pomysłu. Posiadam jeszcze oryginalne dywaniki gumowe z tego auta, to znaczy chyba oryginalne sądząc na napisie "Megane" na dywaniku kierowcy, ale mi nie pasował bo się ślizgał na wykładzinie i przesuwał się co też powodowało, że wracający pedał sprzęgła haczył mi o niego, na tym ze zdjęcia nr 3 jest lepiej, bo dywanik jest gruby i ciężki i nie przesuwa się a i ma wyższe boczki i nie wylewa się z niego woda. Podłoga po stronie pasażera ma dokładnie taki kształt jak dywaniki ze zdjęć nr 2 i 3 bo to co jest na zdjęciu nr 1 zarówno dla pasażera jak i dla kierowcy to totalna porażka i nijak do M II nie pasuje. Wiem bo w pierwszej wersji zakupiłem własnie taki komplet w tym samym sklepie co podałem wyżej co wynikało z mojej niewiedzy i byłem przerażony co to jest. Jedynie dywaniki na tył zostawiłem z tego kompletu bo są fajne, głębokie i dosyć dobrze zakrywają podłogę ale była do tego jeszcze w komplecie guma na środkowy tunel, tez fajna rzecz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Debol Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Cześć, macie jakieś godne polecenia dywaniki gumowe do Meganki 2 w kombi ? Połączyłem z istniejącym tematem - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Tutaj drugi temat, niekoniecznie o oryginalnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 56 minut temu, Debol napisał: Cześć, macie jakieś godne polecenia dywaniki gumowe do Meganki 2 w kombi ? Patrz mój post wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi