szmydu Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Dzięki. Icar 3 zamówiony u chińczyka, jak przyjdzie to będę się zapoznawał z tymi tematami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZbigniewR Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 (edytowane) a jednak to na 99% zwijak pok kierakiem jak dziś do pracy jechałem to kontrolka zapalała sie i gasła przy ruchach kierownicą Kostki sprawdziłem wyglądają jak nowe żadne nie są nawet w najmniejszym stopniu uszkodzone złącza czyściutkie i błyszczące Proszę może ktoś ma jakąś instrukcję jak to samemu wymienić? czy jest to możliwe w domowych warunkach i czy nie narobię większego "bigosu" jak się sam do tego zabiorę. może jakiś link z instrukcją, będę wdzięczny Pozdrawiam Dodano: 07 lip 2017 - 10:13 Witajcie ponownie Ja już jestem kompletnie skołowany!! rozebrałem kierownicę, ok taśma w należytym stanie wszystko jak nówki po złożeniu z powrotem do KUPY kontrolki (poducha i serv) elegancko świecą po 2 dniach nagle sobie same zgasły i nie świecą do dziś. może teraz zaczną. ludkowie podpowiedzcie gdzie jeszcze i czego szukać. bo już się chyba zaopatrzę w duży młotek i ................ albo po prostu "oleję" sprawę. Regulamin pkt. 5.7 Ludzie :!: Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach :!: Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą :!: Nikt was nie goni :!: Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas :!: ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Edytowane 9 Lipca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lotnik99 Opublikowano 7 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2017 polecam ci interfejs elm 327 1.5a http://allegro.pl/interfejs-elm-327-usb-v1-5a-obd-ii-2-2016-cd-i6536799721.html instrukcje jak by nie łaczy po lini CAN http://elm-327.blogspot.com/2012/12/modyfikacja-elm-327-do-obsugi-can.html pobierz program maxiecu wersja demo odczyt blegów i mozesz je skasowac. masz ponad 20 marek aut do testow i 10 uruchomien programu. http://mari.pl/pobierz,6,pl.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anples Opublikowano 8 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2017 polecam ci interfejs elm 327 1.5a http://allegro.pl/in...6536799721.html Odpowiedz sprzedawcy o test elm327 identiferZ tych które sprzedajemy żaden nie przechodzi tego programu są to testery za parę zł jak Pan chce dobry tester możemy załatwić ale cena około 400-600zł A to podstawa , żeby był pełnosprawny elm powinien przejść ten test. Oznacza że sprzedają buble które coś tam robią ale nie wszystko to co powinien elm327. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melchior Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Czy takim tanim interfejsem, odczytując tylko dane, można coś popsuć? Gdzieś mi się obiła o oczy taka informacja - mam jakiś tani interfejs na bluetooth z Aliexpress i boję się podłączyć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 (edytowane) Dotarł do mnie VGate Icar3. Najpierw połączyłem go z torque pro i teraz mam pytanie. Jak uruchomię test w torque to pojawia mi się coś takiego: MID: $01 TID:$0a O2 Bank1 Sensor 1 Sensor period(caalculated) Test incomplete or dependant test failed. Czy to normalne w Megane 3 z silnikiem 1.6 16 V (K4M 858) ? Ciekawe jest też to że nie mam długich korekt czasu wtrysku. Krótkie są widoczne a długie cały czas na 100 %. Oczywiście żadna kontrolka się nie świeci na desce :) Druga sprawa to program DDT4ALL. Uruchomiłem, połączył się z modułem, uruchomiłem wyszukiwanie modułów i nawet kilka znalazł. Pytanie jak odczytać błędy ze wszystkich modułów ? Wybierając każdy moduł po kolei z okna nr 2 i klikając na "czytaj DTC" otwiera się puste okno. Co dziwne bo na pewno mam błąd czujników cofania. Gdzie znajdę informację o korektach krótko i długo terminowych w tym programie ? Edytowane 25 Lipca 2017 przez szmydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek789 Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 22 godziny temu, szmydu napisał: Najpierw połączyłem go z torque pro Widziałem ten program i miałem urządzenie diagnostyczne bluetooth w rękach. Po podłączeniu do mojej Megane II 1.5 dCi nie znalazł żadnych błędów mimo że wiedziałem że mam błąd. Sprawdzane również na Lagunie II 2003 z 1.9 dCi oraz VW passacie b4. Efekt zawsze ten sam. Wg mnie to ten program to nie porozumienie nieporozumienie w kwestii diagnostyki. Jedynie to może byłby ok jako komputer pokładowy tzn. do sprawdzenia aktualnych obrotów, prędkości samochodu ewentualnie temperatury wody bądź jaki jest % otwarcia przepustnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 (edytowane) Co do braku błędów to Torque pewnie nie radzi sobie z Renault. Zastanawia mnie fakt braku odczytu korekt LTFT. Korekty STFT są prezentowane. Czy możliwe, że w silniku 1.6 (K4M 858) rzeczywiście są ustalane tylko korekty krótkoterminowe ? Już sobie poradziłem. Jakby ktoś szukał, to należy w Torque dodać niestandardowy PID: PID:0107 Equation: (A-128)*100/128 Edytowane 27 Lipca 2017 przez szmydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Nie chcę zakładać nowego tematu więc podepnę się tutaj: czy miał ktoś styczność z takim wynalazkiem? https://pl.aliexpress.com/item/High-Quality-For-Renault-Renault-COM-Replace-for-Renualt-Can-Clip-Diagnostic-Tool-Renault-com-In/32812304969.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.6qqfL0 wg. opisu ma mieć funkcjonalność podobną do CLIPa. Mam już ELM ale jego funkcjonalność pozostawia wiele do życzenia. Potrzebuję czegoś czym można np odczytać ilość wypadających zapłonów lub spalań stukowych. Edytowane 8 Września 2017 przez fourier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anples Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 30 minut temu, fourier napisał: czy miał ktoś styczność z takim wynalazkiem? A jakiego programu użyjesz do tego , bo nie wspominają z czym się to je . Zazwyczaj programy potrafiące coś zrobić współpracują z konkretnym interfejsem. A tu mamy interfejs opis co można nim zrobić a zero w jakim programie i czy jest w zestawie ,( ful .demo , witamina) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 8 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2017 (edytowane) Udało mi się znaleźć opinie kilku użytkowników i... sam nie wiem co o tym myśleć: http://obd2-diag.blogspot.com/p/renault-can-clip.html Zamówiłem chińskiego CLIPa z żółtym PCB. Edytowane 8 Września 2017 przez fourier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter1114 Opublikowano 9 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2017 Dnia 8.09.2017 o 13:35, fourier napisał: Cięcie. podaj linka, tez się zastanawiam na kupnem. REGULAMIN 5.6 i 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 10 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2017 https://pl.aliexpress.com/item/High-Quality-Newest-Version-V162-For-Renault-Can-Clip-Professional-Diagnostic-Tool-With-Multi-Functions-Multi/32795309330.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.xxKkcw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekr Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Dnia 8.09.2017 o 12:12, fourier napisał: Nie chcę zakładać nowego tematu więc podepnę się tutaj: czy miał ktoś styczność z takim wynalazkiem? https://pl.aliexpress.com/item/High-Quality-For-Renault-Renault-COM-Replace-for-Renualt-Can-Clip-Diagnostic-Tool-Renault-com-In/32812304969.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.6qqfL0 wg. opisu ma mieć funkcjonalność podobną do CLIPa. Mam już ELM ale jego funkcjonalność pozostawia wiele do życzenia. Potrzebuję czegoś czym można np odczytać ilość wypadających zapłonów lub spalań stukowych. Torque po dokupieniu rozszerzenia dla renault pokazuje wypadające zapłony i spalanie stukowe. w załączniku zrzut z mojej komórki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Nie wiedziałem o tym. Dodatek przez sklep google czy przez jakąś stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi