Recive Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Liszo już po zabiegu? Ja się zastanawiam czy autor wziął pod uwagę, że heble też by się przydały lepsze oraz jak z trakcją :) blisko 250KM to już prawie moc RS'a a w nim na pewno się szersze kapcie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozwrot Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2017 Trakcji to już nawet w serii czasem brakuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro77 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Ja planuję podnieść moc do około 220-230 KM w swoim 2.0 tce 190 KM oznaczenie silnika 872 na dzień dzisiejszy zrobiony jest catback na dwóch tłumikach przelotowych MG motorsport, będzie wymieniony IC na ten z Rsa. Kolega w swoim 2.0 tce 180 ma turbinę z rsa i IC na jakiś wydajniejszy i świece z rsa wynik 260 KM 365 Nm i przez rok sprzęgło jeszcze się nie poddało :) Co do różnic silnik rs ma oprócz turbo także inne korbowody i głowicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozwrot Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 No więc jestem po zabiegu u Heko. Sam program, bez mechaniki. Wyszło 218KM i 366Nm (seria odpowiednio 194KM i 317Nm). Paliwo Shell V Power 100. Samochód jest wyraźnie żwawszy, różnica przy większych prędkościach jest b. odczuwalna. Niestety wyższe przyrosty ogranicza turbina. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylan Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 A czy mógłbyś wrzucić wykres z hamowni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozwrot Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 (edytowane) Proszę: Dodano: 21 kwi 2017 - 22:57 . Edytowane 21 Kwietnia 2017 przez rozwrot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro77 Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Ładny wynik na serii a także po modyfikacji ciekawe czy to zasługa Shell V Power 100 hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozwrot Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Auto strojone pod to paliwo, wcześniej tankowałem Pb95. Przed programem wymieniłem filtr powietrza na nowy. Samochód ma 27 000 km mimo 7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Hej, Niestety musiałem przełożyć program na okolice lipca/sierpnia - dzień przed chippem zabrali mi 1100 zł za mandaty :/ Z trakcją to jest u mnie ok - założyłem dunlop sport maxx rt 2 235 zamiast 225. Chłopaki jak to jest z tym Down pipe? Nie przejdzie to zwykłego przeglądu? W Krakowie ostatnio mierzą emisję spalin w samochodach, miał ktoś taką przygodę z DP i pomiarem przed policją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro77 Opublikowano 13 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2017 Też jestem już po modyfikacji o Heko czyli GSC tuning a więc u mnie został zrobiony wcześniej catback na dwóch tłumikach przelotowych MG motorsport i IC został wymieniony na ten z Rsa. Wynik seria wyszła 206 KM i 308 Nm po modyfikacji 231 KM i 360 Nm. Dynamika auta i przyjemność z jazdy wzrosła. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozwrot Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Fajny wynik. Heko miał kolejnego TCE do zabawy:) Kolejny krok to chyba większe turbo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 19 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2018 (edytowane) Hej, po programie - zapier... !!! Wykres w załączniku. RS-a zrobionego pod 305hp w V-tech objechałem o pół długość 4razy !!!!!!!!!!! Gdyby ktoś chciał zrobić program w Uni, pisać załatwię dużo lepsze warunki. Ceny przez pół. Edytowane 20 Marca 2018 przez LiszoGT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 22 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2018 Tylko nie pisz że to na sprzęgle z GT 180/190. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aro77 Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 @LiszoGT w Gt skrzynia nie ma krótszych przełożeń niż w rs? Bo jak by tak było to pewnie przełożyło by się to na lepsze przyspieszenie niż w rs. Sprawdzałeś ile v max na skrzyni z Gt i turbinie z rs teraz wynosi????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LiszoGT Opublikowano 2 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2018 (edytowane) @fourier @Aro77Tak na seryjnym na razie nic nie odczuwam :P Wiesz co, jechałem z 276 ale brakło drogi obroty były przy coś przed czerwonym. Chyba takie samo bo rsa robię wtedy kiedy zmienia bieg, ja go ciągne wyżej i lepiej to wychodzi ... w ogóle turbo tak pompuje że chce wciągnąć,kop w plecy, zero laga przy zmianie biegów ciągnie od razu.. Trakcja jest nawet na zimowych, a co będzie jak założę rt2 , hamulce dobrze hamują, myślałem nad włożeniem od rs-a zestawu, ale u mnie te 296mm hamuję bardzo dobrze, więc włożyłem oem tarcze + klocki za 450 brutto kpl. Edytowane 3 Kwietnia 2018 przez LiszoGT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi