Bury22 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Pierwsze wersje miały mniejszą moc 122KM. W megane III nigdy nie występował silnik 1,4 tce o mocy 122KM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Tak samo jak nie występował 1.4 TCE o mocy 138KM a są tutaj wykresy na forum ludzi z takim wynikiem....Chodzi o rzeczywistą moc, w katalogu każde 1.4 Tce to 130KM :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bury22 Opublikowano 3 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Gdzie są te wykresy które po potwierdzają? Bo ja znalazłem niższy wynik tylko w aucie z 2012 roku co już chyba nie podpada pod początek produkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekr Opublikowano 5 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Pojeździłem trochę z torque. Poniżej 3 tyś obrotów potrafi pokazać przez chwilkę 10.5 psi. Potem w miarę rozpędzania spada do 9 9.5 W styczniu robiłem pomiar na hamowni. Wydaje mi się trochę zawyżony. Na benzynie 144 km i 213 nm a na lpg 131 km i 211nm. Na gazie (V gen Vialle) przejechane 22 tyś. Auto ma teraz 188 tyś przebiegu. Silnik po aktualizacji softu. Początek 2011 roku. Edytowane 5 Marca 2017 przez darekr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recive Opublikowano 6 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Hmm 144KM w serii? Na bank zawyżone, na hamowniach to standard niestety :/ Ja robiłem ostatnio pomiary i max pokazywało 9,405 psi czyli prawie to samo co u kolegi darekr. Trzeba pamiętać też, że Torque (ELM327) pokazuję wartości uzależnione od ciśnienia atmosferycznego (tak się ostatnio dowiedziałem)..Zatem, według mnie ~0,65 bar jest wartością prawidłową. Testu przyspieszenia jeszcze nie robiłem bo nie miałem gdzie :) W ostatnim teście wyszło mi też 10.5 psi chwilowe, więc dokładnie tak samo jak u kolegi :) Edytowane 7 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi