piotr130872 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Witam Muszę wymienić czujnik położenia wałka rozrządu, ale niestety nie wiem jaki kupić do 1,6 16v można znaleźć bez problemu a do 2,0 16V nie ma Może ktoś wie jaki nr ma taki czujnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 1 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2017 Czy na pewno chodzi o czujnik wałka rozrządu do silnika F4R 770? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr130872 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Nie wiem jakie mam dokładnie oznaczenie silnika. Jak to sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Pytam, ponieważ silnik 2,0 16V nie ma czujnika położenia wałka rozrządu. Może chodzi Ci o zawór koła zmiennych faz rozrządu. Najlepiej zrób zdjęcie o który element Ci chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr130872 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Nie chodzi mi o elektrozawór faz rozrządu. Wywaliło mi błąd czujnika położenia wałka rozrządu i dlatego szukam drugiego. Też zastanawiałem czy to nie jest błąd elektrozaworu bo mam go odłączony. Ale wyraźnie było napisane czujnik wałka rozrządu (nie pamiętam kodu błędu) Dziś jak żona przyjedzie z pracy sprawdzę czy pod kolektorem jest ten czujnik jak w 1,6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Tutaj masz silnik po zdjęciu kolektora ssącego w 2,0 16V. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr130872 Opublikowano 2 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Rzeczywiście czujnika nie widać. To jak to jest rozwiązane w tym silniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 2 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2017 Prawdopodobnie podwójną rolę pełni czujnik wału korbowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi